BOON Sziréna

2017.10.11. 10:27

Gyászolnak a rendőrök és a közlekedésiek - Két megyénkbeli halt meg az M5-ösön

Miskolc, Kecskemét - Miskolci határvadász és az autóbusz miskolci vezetője vesztette életét a balesetben.

Miskolc, Kecskemét - Miskolci határvadász és az autóbusz miskolci vezetője vesztette életét a balesetben.

N. Gergely rend­őr törzsőrmester és Gy. Elek autó­busz-vezető. Mindketten megyénkbeliek. A Miskolci Készenléti Rendőrség, illetve az Észak-Magyarországi Közlekedési Központ Zrt. alkalmazottai. Mindketten hétfőn vesztették életüket abban a balesetben, amely az M5-ös autópályán történt, Kecskemét közelében.

Ez idáig tisztázatlan okokból összeütközött két teherautó és a miskolci határvadászokat a határszolgálatból hazaszállító autóbusz. A busz eleje teljesen összeroncsolódott, az ott tartózkodóknak esélyük sem volt a túlélésre.

A balesetben három ember – ugyancsak határvadászok – szenvedett nagyon súlyos sérülést, őket helikopterrel a budapesti Honvédkórházba szállították, további tizenhárman könnyebben sérültek meg és a kecskeméti kórházban látták el őket.

A Készenléti Rendőrségnél és az Észak-Magyarországi Közlekedési Központnál dolgozó kollégák gyászolják az elvesztett bajtársukat, kollégájukat.



Azonnal meghaltak

Hétfőn, nem sokkal dél előtt az M5-ös autópályán Kecskemét közelében, a Budapest felé vezető oldalon két tehergépkocsi és egy autóbusz eddig tisztázatlan körülmények között össze­ütközött.

Az első helyszíni információk szerint a rendőrségi szolgáltatást végző civil autóbusz sofőrje, illetve egy, a buszon utazó hivatásos rendőr a baleset következtében olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette. A buszon utazó rendőrök közül 3 fő súlyosan, 12 fő könnyebben sérült meg.

Gyászoló családok, kollégák

Mint megtudtuk, az elhunyt rendőr a miskolci Készenléti Rendőrség határvadásza volt. N. Gergely rendőr törzsőrmester járőrvezető beosztásban szolgált. A fiatalember 1987-ben született Sátoraljaújhelyen. Sárospatakon élt családjával. 2011. január 1-jei hatállyal próbaidőre kinevezték a Készenléti Rendőrség Rendészeti Igazgatóság állományába járőrnek, őrmesteri rendfokozatba. 2017. február 1-jétől a Készenléti Rendőrség Kelet-magyarországi Határrendészeti Igazgatóság Határvadász Bevetési Főosztály Határvadász Bevetési Osztályán járőrvezető beosztásban dolgozott. Egy 1 évesnél fiatalabb gyermeket hagyott hátra.

Az Észak-magyarországi Közlekedési Központ Zrt. dolgozója volt a sofőr, Gy. Elek, aki a szerencsétlenül járt különjárati buszt vezette.

Az Észak-magyarországi Közlekedési Központ Zrt. PR-irodavezetője, Ujj Zsuzsanna számolt be a tényekről, amely szerint a különjárati személyszállítást végző, Szegedről Miskolcra tartó autóbuszuk az M5-ös autópálya Budapest felé vezető oldalán, a 87-es kilométernél – egyelőre tisztázatlan körülmények között – egy kamionnak ütközött. „A gépkocsivezetőnk, illetve egy utasunk sajnos olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen elhunytak, és további 3 utas súlyosan, többen pedig könnyebben sérültek” – fogalmazott Ujj Zsuzsanna.

A társaság tájékoztatásából megtudtuk, az autóbusz egy Irisbus Crossway típusú, 2009-es gyártású távolsági kivitelű jármű, mely a társaságnál 2015-ben állt forgalomba, műszaki vizsgája 2018. július 20-ig érvényes.

„Autóbusz-vezetőnk nagy vezetési gyakorlattal rendelkező, tapasztalt, lelkiismeretes gépjárművezető, 8 éve dolgozott társaságunknál, azóta nem volt közúti baleset részese” – mondta el kérdésünkre Ujj Zsuzsanna. – „Az elmúlt két évben a balesetet szenvedett autóbusszal közlekedett elsősorban Miskolc–Debrecen viszonylaton, de rendszeresen vezetett különjáratokat is. Jól ismerte és kedvelte a járművét. Családja, valamint az elhunyt utas hozzátartozói felé társaságunk mély részvétét, a sérültek felé együttérzését fejezi ki. Lesújtva állunk a tragédia előtt, melynek okát, körülményeit a rendőrség vizsgálja.”

Súlyos sérültek

A balesetben súlyosabban megsérült három rendőrt – úgy tudjuk, mindannyian megyénkbeliek – a budapesti Honvédkórházba szállították helikopterrel, van köztük nagyon súlyos állapotú is. A könnyebben sérült tizenhárom utast a kecskeméti kórházban látták el és többségüket azonnal haza is engedték.


[related-post post_id="3644723"]

[related-post post_id="3644247"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!