BOON Sziréna

2017.08.23. 19:32

„Megdögöltök kutyák” - A családja szerint nem támadt a rendőrökre a sajóládi férfi

Sajólád - A rendőrök szerint még fegyvert is fogtak a rájuk támadó fiatal férfira, a család szerint ilyen nem történt, inkább nem segítettek benyugtatózott fiuknak.

Sajólád - A rendőrök szerint még fegyvert is fogtak a rájuk támadó fiatal férfira, a család szerint ilyen nem történt, inkább nem segítettek benyugtatózott fiuknak.

A rendőrök nem fogtak fegyvert a fiatalemberre és nem is támadt a rendőrökre az a férfi, akit a napokban helyezett egy hónapra előzetes letartóztatásba a bíróság – állítja a gyanúsított családja. Mint írtuk, ellene „felfegyverkezve elkövetett hivatalos személy elleni erőszak bűntette” miatt indult büntetőeljárás.

Akár nyolc évet is kaphat

A nyomozás szerint a férfi ellen augusztus 3-án intézkedtek a rendőrök Sajóládon, felesége bejelentésére. A férfi az intézkedés során agresszív volt, fenyegette a rendőröket, egyikük karját is lefogta, kővel dobálta őket és kapával indult meg feléjük. Ekkor vette elő az egyik járőr a fegyverét, majd a gyanúsított elhagyta a helyszínt, a felkutatására tett intézkedések csak később jártak eredménnyel.

A férfi akár nyolc évet is kaphat, ha elítélik, de az előzetes letartóztatás ellen fellebbezett az ügyvédje.

A férfi édesanyja szerint fia és felesége a boltból jöttek hazafelé, amikor vártak rájuk a rendőrök. Kiderült, a feleség hívta ki őket, mondván, nem engedi őt el. A férfi ezután hiába próbált meg beszélni a nővel – akit a rendőrök autójukba ültettek –, már nem tudott, s úgy döntött, a Sajó felé veszi az irányt, megöli magát.

A férfi anyja szerint a feleség megcsalta a fiát, de a fia továbbra is szerette a nőt. „Jani korábban is többször kárt tett magában, megvágta magát, felakasztotta magát, de levágtuk. Amiatt, hogy ne tegyen kárt magában, a felesége nyugtatókat adott neki, akkor is ezek hatása alatt volt. Mondtam a rendőröknek, menjenek utána, azt mondták, menjek én, én vagyok az anyja. Amikor visszahoztam, még mindig ott voltak a rend­őrök és a kocsiban a felesége és a gyereke” – idézte föl az eseményeket Hankó Pálné, aki nem érti, miért nem vitték el őket a helyszínről (a nő egyébként azóta hazaköltözött édes­anyjához).

„Ezután a fiam bement a házba, a tárcáját és a pénzét kereste, s mivel nem találta, úgy gondolta, a feleségénél van, ez előfordult máskor is. Nem kapta vissza a pénzt. Amikor kijött a házból, megcsúszott a lépcsőn, s az ott letámasztott kapába vagy lapátba kapaszkodott. Miután felállt, a szerszámot a teraszra dobta” – folytatta az asszony.

Ismerősénél esett össze

Mint mondta, ő segítséget kért a rendőröktől, de nem kapott. Férje is telefonált, hogy küldjenek segítséget, mentőt vagy rendőrt. Jött egy másik rendőrautó is, majd később még több, az apja ezért hátraküldte a fiát, s ment utána a rendőr pszichológusnő, aki beszélt is vele. Aztán Jani tovább ment a házak felé, s végül, mint kiderült, egy ismerősénél esett össze, majd aludt el. Anyja aztán kereste a gyerekét mindenfelé, a Sajónál is.

„Ha rájuk támadt volna, egyértelmű, hogy akkor fegyvert fognak rá, s leteperik a 40 kilós fiamat, de meg sem mozdultak. Úgy gondolom, azt, hogy megtámadta őket és fegyvert fogtak rá, azért állítják, mert én azt mondtam nekik, fel fogom jelenteni őket, ha halálba kergetik a fiamat. Amikor elment a fiam, úgy hallottam, az egyik járőr mondta, „ránk támadt a gyerek”. A másik azt mondta, „nem is támadott ránk, miért mondod”? „De ránk támadt.” „Jó, akkor ránk támadt” – idézte föl emlékeit az asszony. Szerinte úgy vélték, az ő szava az övék ellen semmit sem ér.

Ügyvéddel mentek be

„Bújtattam a fiamat, nem mertem a kezükre adni, mert bántották volna. Elmondtam nekik, beviszem a gyereket, de csak ügyvéddel együtt, s végül úgy is mentünk be. Igazságot szeretnék neki” – mondta Hankó Pálné.

A családtagok egyébként elmondták, korábban is többször jártak már náluk a rend­őrök, olyan dolgok miatt is, amit ők nem követtek el, s a környéken sincsenek mindenkivel jó viszonyban.


Kapával fenyegette a rendőröket?


[related-post post_id="3585758"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!