BOON Sziréna

2017.07.07. 19:28

Megszülte, majd megölte gyermekét a taktaharkányi anya

Debrecen, Taktaharkány - Jogerősen tíz év börtönt kapott az újszülöttjét elpusztító anya.

Debrecen, Taktaharkány - Jogerősen tíz év börtönt kapott az újszülöttjét elpusztító anya.

A Debreceni Ítélőtábla dr. Balla Lajos vezette tanácsa pénteki jogerős határozatában helybenhagyta a Miskolci Törvényszék ítéletét, amelyben idén márciusban – első fokon – D. Cs.-né vádlottat emberölés bűntette miatt 10 év börtönbüntetésre és 10 év közügyektől eltiltásra ítélte. Az akkor még nem jogerős határozat szerint a vádlott legkorábban büntetése kétharmad részének kitöltése után bocsátható feltételes szabadságra. A törvényszék megszüntette az asszony három kiskorú gyermeke feletti szülői felügyeleti jogát is. Az ítélet ellen felmentésért illetve enyhítésért fellebbeztek.

A bíróság által megállapított tényállás szerint D. Cs.-né házasságban élt Taktaharkányban, a kapcsolatból három gyermek született, akiket együtt neveltek férjével.

Az udvari vécébe tette a kicsit

Az asszony a korábbi terhességét is eltitkolta. 2015-ben már negyedik alkalommal lett várandós, de azt ismét eltitkolta, sőt a házastársa konkrét kérdésére tagadta is.

2016. január 21-én éjszaka a várandós asszony – miközben családtagjai a lakásban aludtak – a fürdőszobában életképes lánygyermeknek adott életet. A csecsemőt azonban a szülést követően nem látta el, nem gondoskodott róla, hanem kivitte as házból és az udvaron található kerti vécébe rejtette és fűrészport szórt rá. A kisgyermek az ellátatlanság következtében meghalt.

Tagadta az orvosoknak is

Másnap reggel az asszony rendesen felkelt, ellátta a gyermekek és a ház körüli teendőket. A délelőtt során azonban erősen vérezni kezdett, ezt jelezte anyósának és a szomszédban lakó sógornőjének. A hozzátartozók értesítették a mentőket, majd kórházba szállították a nőt. A kórházban megállapították, hogy az asszony az ellátását megelőzően szült, azonban azt a kórházban őt ellátó orvosok előtt is tagadta.

ÉM-SZB

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!