BOON Sziréna

2017.07.14. 15:41

Felfüggesztett börtönre ítéltek egy orgazdát Mezőkövesden

Mezőkövesd - Zárjegy nélküli cigarettából 120 kartondoboznyit találtak a furgonjában az M3-ason.

Mezőkövesd - Zárjegy nélküli cigarettából 120 kartondoboznyit találtak a furgonjában az M3-ason.

A Mezőkövesdi Járásbíróság úgynevezett gyorsított eljárásban, azaz ez elkövetéstől számított néhány héten belül jogerősen bírálta el annak a férfinak a büntetőügyét, aki egsébként június 22-e óta előzetes letartóztatásban volt orgazdaság bűntettének megalapozott gyanúja miatt.

Tele volt a raktér a cigivel

Az ominózus férfi – a nyomozás és a vádirat megfogalmazásai alapján – tehergépkocsijával Nyíregyháza irányából a főváros felé haladt az M3 autópályán, amikor a szolgálatos rendőrök a mezőkövesdi lehajtónál intézkedés alá vonták járművét. A gépjármű rakterében nagy mennyiségű, összesen 120 kartondobozban összesen 60 ezer doboz, magyar adójegy nélküli, „adózás alól elvont” cigarettát találtak, melynek összértéke 135 millió forint.

Büntetett előéletű

A bíróság különösen nagy értékre elkövetett orgazdaság bűntette miatt a férfit 2 év szabadságvesztésre ítélte, melynek végrehajtását 5 év próbaidőre felfüggesztette, valamint rendelkezett a cigaretta, a gépjármű, annak kulcsai, valamint a forgalmi engedély elkobzásáról is. A bíróság enyhítő körülményként értékelte, hogy a férfi részbeni beismerő vallomást tett, és nagykorú gyermekét saját háztartásában neveli, míg súlyosító körülményként vette figyelembe a vádlott büntetett előéletét, és a bűncselekmény elszaporodottságát. A bíróság továbbá határozott az előzetes letartóztatás megszüntetéséről.

ÉM-SZB

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!