BOON Sziréna

2017.06.14. 18:29

Próbára bocsátás helyett megrovás lett az ítélet Daher Pierre ügyében

Kazincbarcika, Miskolc - Jogerős bírósági döntés született Daher Pierre volt ország­gyűlési képviselő ellen.

Kazincbarcika, Miskolc - Jogerős bírósági döntés született Daher Pierre volt ország­gyűlési képviselő ellen.

Mint portálunkon több alkalommal foglalkoztunk vele, Daher P­ierre, volt országgyűlési képviselő, a Kazincbarcikai Városi Kórház igazgatója – a perirat szerint – 2013. március 21-én az irodájából kidobta Czipfelné Krisztián Katalint, amikor az asszony az irodájában kereste fel – előzetes bejelentkezés nélkül, hangfelvételre állított mobiltelefonnal – a vádlottat azért, hogy egy beteg ügyében érdeklődjön.

A bíróság megállapítása szerint az igazgató közölte a nővel, hogy az időpont nem alkalmas és távozásra szólította fel. A nő nem hagyta el a helységet, hanem megállt az ajtóban és a kórház működésével kapcsolatban tett fel kérdést. A kórházvezető a jobb felkarját megragadva, „kirúglak innen” kifejezés használata mellett az ajtón kifelé tolta a nőt, aki kirántotta karját a fogásából. A nő nyolc napon belül gyógyuló, könnyű sérülést szenvedett.

A Kazincbarcikai Járásbíróság első fokon könnyű testi sértés és rágalmazás miatt egy év próbára bocsátást szabott ki Daher Pierre-re.

Megalapozott tényállás

A fellebbezések nyomán a Miskolci Törvényszék dr. Páricsiné dr. Nagy Ágnes vezette büntető tanácsa szerdán hirdetett jogerős ítéletet. A másodfokú bíróság – egyetértve a járásbíróság által kifejtettekkel - a vádlott bűnösségét mind a rágalmazás, mind a testi sértés vétsége miatt megalapozottnak találta.

Enyhítő körülmények

A bíróság enyhítő körülményként értékelte a sértett provokatív, kifejezetten tolakodó magatartását, figyelembe vette az eltelt időt, melyre tekintettel a büntetés enyhítését látta indokoltnak, ezért az első bírói ítéletet megváltoztatta és Daher Pierre-t megrovásban részesítette.

Az ítélet jogerős, ellene további fellebbezésnek nincs helye.

ÉM-SZB

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!