BOON Sziréna

2017.06.24. 18:33

Lakóházak védelmének praktikus fogásai

Ároktő - Köteles polgári védelmi szervezet szakkiképzését tartották meg Ároktőn.

Ároktő - Köteles polgári védelmi szervezet szakkiképzését tartották meg Ároktőn.

Ároktő település köteles polgári védelmi szervezetének szakkiképzésére került sor a helyi közösségi házban, valamint a gyakorlat feltételezése szerint a település egyik veszélyeztetett utcájában június 20-án.

Jogok és kötelezettségek

A felkészítést Vargáné Kerékgyártó Ildikó, a település polgármestere nyitotta meg és köszöntötte a képzésen résztvevőket, kiemelve a polgári védelmi szervezet jelentőségét. Az elméleti képzést Kulcsár-Szűcs Evelin tűzoltó százados, Mezőcsát járási katasztrófavédelmi megbízott kezdte.

A szakkiképzésen megjelentek megismerték polgári védelmi szervezetbe beosztott személyek jogait és kötelezettségeit, a polgári védelmi szervezetek mozgósításának általános szabályait.

Az elméleti felkészítést Kassai László, az ÉMVIZIG Egri Szakaszmérnökség területi felügyelője folytatta, a térségre jellemző vízkárelhárítási feladatokat, a kárterületen betartandó biztonsági szabályokat, valamint a munkavédelmi előírásokat ismertette a résztvevőkkel.

A felkészítés gyakorlati részében a vízügyi szakemberek irányításával a nyúlgátépítésnek, a buzgár elleni védekezésnek és a lakóházak bevédésének praktikus fogásait gyakorolták be.

Eredményes munka

Dóka Csaba tűzoltó ezredes, a Tiszaújvárosi Katasztrófavédelmi Kirendeltség polgári védelmi felügyelője a gyakorlaton résztvevők munkáját és hozzáállását méltatta, a szakkiképzést megfeleltre értékelte.

- ÉM -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!