BOON Sziréna

2017.05.11. 19:10

Összeesett az ítélethirdetésen a nyolc bombariadóval vádolt szikszói nő

Miskolc, Szikszó - „Megfenyegettek, hogy ha a rendőrséghez fordulok, nagyobb baj is érheti a családom...”

Miskolc, Szikszó - „Megfenyegettek, hogy ha a rendőrséghez fordulok, nagyobb baj is érheti a családom...”

Alig kezdődött el, azonnal félbe is szakadt a Miskolci Járásbíróság dr. Boschánszkyné dr. Timkó Renáta vezette tanácsa ítélethirdetése a K-né K. Mária ellen közveszéllyel fenyegetés bűntette miatt indult büntetőeljárásban, mert a nő az ítéletet hallva – 2 év 4 hónap börtönbüntetés – egyszerűen összeesett és egy kis időre eszméletét is elvesztette. Értesítették mentőket és az ápolás idejére félbeszakították a tárgyalását. A vádlott állapotának stabilizálását követően – olyan fél óra elteltével – a bíróság kihirdette az ítéletet. K-né K. Máriát nyolc rendbeli közveszéllyel fenyegetés büntette miatt 2 év 4 hónap börtönbüntetésre ítélték és 3 évre eltiltották a közügyek gyakorlásától is. A feltételes szabadlábra helyezést a büntetés letöltésének háromnegyedében állapították meg. Az ítélet egyelőre nem jogerős, mert minden érintett 3 nap gondolkodási időt kért.

Előbb a fővárosban...

Mint több alkalommal is foglalkoztunk vele, a nő 2015-ben lakáshitelek adósaival vette fel a kapcsolatot, akiknek azt mondta, hogy a felvett összeg egy bizonyos hányadáért a hitelük lezárásában segítséget nyújt számukra a pénzintézeteknél. A vádlott időpontot egyeztetett az adósokkal és találkozót beszélt meg budapesti bankfiókokban. A pénzintézetekkel ténylegesen nem vette fel a kapcsolatot, hanem segélyhívón négy alkalommal tett bejelentést arra hivatkozással, hogy az adott bankfiókban bomba fog robbanni. Figyelemmel arra, hogy a bejelentések miatt az adott napon a bankot kiürítették, a találkozók elmaradtak. Tavaly négy további alkalommal követett el a nő az előbbiekhez hasonló bombariadókat szikszói és miskolci bankfiókokban. Az evakuálásokat követően a tűzszerészek megvizsgálták az épületeket, azonban robbanóanyagot egyik esetben sem találtak.

Fenyegetés miatt tette

A bíróság enyhítő körülményként értékelte, hogy a vádlott a bűncselekmény elkövetését beismerte, az eljárás során megbánó magatartást tanúsított. Súlyosító körülményként vették azonban figyelembe a terhelt büntetett előéletét, továbbá azt, hogy a cselekményt büntetőeljárás hatálya alatt követte el.

„Súlyosnak tartom az ítéletet. Szeretném valahogy bebizonyítani, hogy a budapesti fenyegetéseket nem én követtem el – nyilatkozta az ítélethirdetés után K-né K. Mária. – A három miskolci és egy szikszói bombariadót valóban én csináltam, ezeknek a következményeit vállalom is. Igazolni tudom, hogy a budapesti bombariadók idején én teljesen máshol tartózkodtam. Amúgy nem volt szó semmiféle hitelkiváltásról. Én kértem kölcsön magánszemélytől uzsorakamatra. Fenyegetés hatására a miskolci bankban kellett volna hitel felvennem, hogy fizessek. Én azt nem akartam, ezért csináltam a bombariadókat. Megfenyegettek, hogy ha a rendőrséghez fordulok, nagyobb baj is érheti a családom.”



Közveszéllyel fenyegetés a vád a bombariadókat csináló nővel szemben.

 

Egy hónapig biztosan előzetes letartóztatásban marad a bombával fenyegető nő.

 

A Miskolci Rendőrkapitányság közveszéllyel fenyegetés megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást K-né K. M. 36 éves, szikszói lakossal szemben.

Összesen nyolc bankfiókot fenyegettet bombával egy szikszói nő. Adósságai voltak, a hitelezői kérték, hogy vegyen fel banki kölcsönt és abból törlesszen. Mindig akkor telefonált, hogy bomba van a pénzintézetben, mikor be kellett volna mennie, intézni a hitelt. Most közveszéllyel való fenyegetéssel gyanúsítják.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!