BOON Sziréna

2017.04.13. 08:37

Felfüggesztett börtön az avasi fegyverarzenálért

Miskolc - Elítélték a férfit, aki engedély nélkül tárolt lőfegyvereket és lő­szereket az avasi garázsában.

Miskolc - Elítélték a férfit, aki engedély nélkül tárolt lőfegyvereket és lő­szereket az avasi garázsában.

A Miskolci Járásbíróság szerdán hirdetett ítéletet annak a miskolci férfinak az ügyében, akinek avasi gará­zsában tavaly májusban engedély nélkül tartott fegyvereket talált a rendőrség.

Az ítéletben megállapított tényállás szerint a vádlott az 1990-es évektől engedély nélkül gyűjtött fegyvereket, lőszereket, azokat külföldön vagy interneten keresztül szerezte be és a Miskolc, Leszih Andor úti lakásában, valamint garázsában szabálytalanul tárolta.

Az ingatlanokból több olyan fegyvert, fegyverhez tartozó felszerelést, hangtompítót, fegyveralkatrészt és lőszert foglalt le a rendőrség, amelyek megszerzése engedélyhez kötött, vagy amelyek tartása nem is engedélyezhető.

Jogerőre emelkedett

A Miskolci Járásbíróság büntetőtanácsa a büntetlen elő­életű vádlottat lőfegyverrel és lőszerrel visszaélés bűntette miatt 1 év 6 hónap börtönbüntetésre ítélte, a büntetés végrehajtását 2 évi próbaidőre felfüggesztette. Rendelkezett a bíróság az engedély nélkül tartott tárgyak elkobzásáról is.

Az ítéletet az ügyész, a védő­ügyvéd és a vádlott is elfogadta, így az jogerőre emelkedett.

ÉM-SZB

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!