BOON Sziréna

2017.03.20. 11:29

Polt Péter: vádemelés előtt a Mengyi-ügy

Budapest, Miskolc - Lezárult a dr. Mengyi Roland és társai ellen indult nyomozás, az eljárás jelenleg a vádemelési szakaszban van – írja a Magyar Idők.

Budapest, Miskolc - Lezárult a dr. Mengyi Roland és társai ellen indult nyomozás, az eljárás jelenleg a vádemelési szakaszban van – írja a Magyar Idők.

– A tényt maga Polt Péter legfőbb ügyész közölte írásban kedden Harangozó Tamás szocialista képviselő március 3-án benyújtott írásbeli kérdésére.

A legfőbb ügyész válaszában megírta azt is, hogy hét személyt hallgattak ki az ügyben gyanúsítottként, közülük ötöt előzetes letartóztatásba is helyeztek egy időre. Jelenleg mindegyik gyanúsított szabadlábon védekezik.

Hosszú a lista

A Központi Nyomozó Ügyészségen (KNYF) különösen nagy vagyoni hátrányt okozó, bűnszövetségben elkövetett költségvetési csalás kísérlete, kötelesség megszegésére irányuló hivatali vesztegetés, vesztegetést állítva elkövetett befolyással üzérkedés, valamint hamis magánokirat felhasználása gyanúja miatt folyt a vizsgálat. Ez zárult le, és a KNYF-en a vádemelés szövegezése folyik.

Százmilliós nagyságrend

Lapértesülések szerint a magát állítólag Voldemortnak hívató Mengyi Roland (Fidesz-KDNP) országgyűlési képviselő százmilliós nagyságrendű uniós támogatás kapcsán került képbe. Gyanúsított társai szociális szövetkezetek nevében szerettek volna uniós pénzre pályázni, és a gyanúsított társak állítása szerint Mengyi Roland a megnyert pénz 50, aztán már 90 százaléka fejében segített volna nekik, hogy kifejezetten rájuk írjanak ki egy 500 milliós pályázatot.

Miután kirobbant az ügy, a legfőbb ügyész kezdeményezte, hogy az Országgyűlés függessze fel Mengyi Roland mentelmi jogát, amit a tisztelt ház meg is tett, majd a KNYF gyanúsítottként hallgatta ki a képviselőt.

ÉM-összefoglaló

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!