BOON Sziréna

2017.03.09. 23:36

Miskolci nyomozás hűtlen kezelés miatt

Budapest, Miskolc - Egy tíz évvel ezelőtti előnytelen szerződés miatt indult eljárás a megyei kórháznál.

Budapest, Miskolc - Egy tíz évvel ezelőtti előnytelen szerződés miatt indult eljárás a megyei kórháznál.

A Nemzeti Nyomozó Iroda hűtlen kezelés miatt nyomoz a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház és a Medcenter Kft. szerződései ügyében – értesült az Index. Információjukat a rend­őrség is megerősítette, de a folyamatban lévő nyomozásról nem adtak semmiféle tájékoztatást.

A vélt történet

Az ügyről, amely a NNI nyomozásának tárgya, már több alkalommal jelent meg információ. Azt lehet tudni, hogy a kórház 10 éve kötött – a gyanú szerint – előnytelen szerződést az onkológiai osztály fejlesztésére és üzemeltetésére. A panamai hátterű céggel kötött megállapodás 15 évre szól, ellenzéki politikusok szerint emiatt több milliárd forint kár éri a kórházat. A fával és építőanyaggal kereskedő cégnek a kétmilliárdos keretösszeg helyett ennek háromszorosát fogják kifizetni 15 év alatt. A cég ügyvezetője másodállásban tanyagondnok Hosszúpályiban.

Kórházösszevonás

Az ügy valószínűleg azért jött elő most újra, mert néhány nappal ezelőtt Miskolcon jelentette be Ónodi-Szűcs Zoltán egészségügyért felelős államtitkár, hogy április elejétől összevonják a miskolci és a megyei kórházat, a megalakuló szuperintézmény vezetésével pedig a városi kórház igazgatóját, Tiba Sándort bízzák meg. Csiba Gábor más, országos jelentőségű megbízatást kap a szakminisztériumtól.

ÉM-SZB

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!