BOON Sziréna

2017.01.19. 13:11

Meghalt a beteg anya Miskolcon: emberölés a vád a fiaival szemben

Miskolc - A vádirat szerint az alapvető higiéniai körülményeket sem biztosították az idős nőnek.

Miskolc - A vádirat szerint az alapvető higiéniai körülményeket sem biztosították az idős nőnek.

Új büntetőügy tárgyalását kezdte meg szerdán a Miskolci Törvényszék Cs. F. és társa ellen emberölés vádjával.

Műtétek után

A vádirat szerint a vádlottak padján ülő testvérek édesanyjukkal közös háztartásban éltek. Az anyánál – súlyos betegsége miatt – 2007-ben részleges bénulás állt be, saját lábán bottal, illetve segítséggel tudott csak közlekedni, bal kezét kevésbé tudta használni. Az asszony 2013-ban kórházba került kétoldali combcsonttörés miatt. Az elvégzett műtét, majd a rehabilitáció eredményeként jó általános állapotban bocsátották hazahonába. A rehabilitáció során gyógytornát, valamint rendszeres orvosi kontrollvizsgálatot írtak elő számára. Az idős nő egyértelműen gyermekei gondozására, ápolására szorult. A vád szerint azonban a két gyermek nem gondoskodott arról, hogy a sértett az orvosi javaslatnak megfelelő ellátásban részesüljön, nem táplálták megfelelően, így fizikai állapota alaposan leromlott.

Teljes ellátatlanság

A következő évben már nem volt képes önállóan járni, mozogni, tisztálkodni, táplálkozni. A két gyermek az alapvető higiéniai körülményeket sem biztosította, az idős asszony ágya saját vizeletétől, székletétől szennyezett, penészes állapotban volt.

Későn jött a segítség

Az asszony külön élő lánya hívására a háziorvos a legyengült nőt 2014. április 11-én kereste fel a lakásán és az ágyban fekve találta. Az asszonnyal kontaktust teremteni már nem lehetett, ezért a háziorvos intézkedett a kórházba szállításáról. A nő még aznap meghalt a kórházban.

ÉM-SZB

Videó: RTL Klub


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!