BOON Sziréna

2017.01.17. 10:25

Kovácsvágás: de akkor ki volt a gyilkos?

Debrecen, Kovácsvágás - Bizonyítottság hiányában felmentették a kovácsvágási emberölés gyanúsítottját.

Debrecen, Kovácsvágás - Bizonyítottság hiányában felmentették a kovácsvágási emberölés gyanúsítottját.

A Debreceni Ítélőtábla dr. Balla Lajos vezette tanácsa hétfőn helyben hagyta a Miskolci Törvényszék ítéletét, amelyben a megismételt eljárásban, tavaly júniusban Cs. Tibort az ellene „nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntette és magánlaksértés bűntette” miatt emelt vádak alól – bizonyítottság hiányában – felmentette. Az ítélet ellen az ügyész a vádlott felmentése miatt, az ítélet hatályon kívül helyezése érdekében jelentett be fellebbezést. Az első eljárásban 18 év fegyházbüntetést kapott első fokon a vádlott, de azt az ítéletet az ítélőtábla megsemmisítette, és új eljárásra kötelezte a Miskolci Törvényszéket.

Nyakcsigolyáját törte

A tényállás most az, hogy 2011 januárjában egy ismeretlen személy betört Kovácsvágáson az egyedül élő 81 éves nő házába. A nőt ököllel verte, majd nyakcsigolyáját eltörte. A nő hosszú szenvedés után a helyszínen meghalt. Az ismeretlen személy kutatni kezdett a házban, elvitt mintegy 250 ezer forintnyi készpénzt és 3-4 üveg aszúbort, majd távozott a lakásból.

ÉM-SZB

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!