BOON Sziréna

2016.12.15. 07:47

Golyószórót és könnygázgránátot találtak a kistokaji férfinál

Kistokaj, Miskolc - Lőfegyverrel visszaélés és kábítószer birtoklása lehet a vád a kistokaji férfi ellen.

Kistokaj, Miskolc - Lőfegyverrel visszaélés és kábítószer birtoklása lehet a vád a kistokaji férfi ellen.

Mint megtudtuk, a TEK egysége ütött rajta hétfőn egy kistokaji férfin, akinek esetében megalapozott gyanú merült fel, hogy idén tavasszal egy idáig még ismeretlen személytől engedély nélkül szerzett meg egy golyószórót.

Pozitív gyorsteszt

A december 12-én megtartott házkutatáson könnygázgránátot és fegyvercsőtisztító vesszőt is lefoglaltak a férfinél. A férfit őrizetbe vették. Az őrizetbe vétel alkalmával alkalmazott kábítószer­gyors­teszt pozitív eredményt hozott, így megalapozott a gyanú arra is, hogy az előző huszonnégy órában a férfi valamilyen drogot fogyasztott.

A Miskolci Járásbíróság szerdán 2017. január 14-ig előzetes letartóztatásba helyezte a kistokaji férfit.

Előzetesbe tették

A bírói testület azért döntött a kényszerintézkedésről, mert megalapozottnak találta a lőfegyverrel visszaélés bűntettét és a kábítószer birtoklása vétségét. A bűncselekmények miatt a férfi akár 10 évig terjedő szabadságvesztést is kaphat. A bíróság szerint felmerül a veszélye annak is, hogy szabadlábon maradva a férfi befolyásolhatná gyanúsított társait vagy a tanúkat, veszélyeztetné a bizonyítást, illetve újabb bűncselekményt követne el.

ÉM-SZB

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!