BOON Sziréna

2016.10.14. 18:56

TISPOL - Három napos ellenőrzés a közutakon Borsodban

Miskolc - A közlekedésrendészeti akció során a rendőrség Borsod-Abaúj-Zemplén megyében is elsősorban a tehergépjárműveket, autóbuszokat, illetve azok vezetőit ellenőrzi.

Miskolc - A közlekedésrendészeti akció során a rendőrség Borsod-Abaúj-Zemplén megyében is elsősorban a tehergépjárműveket, autóbuszokat, illetve azok vezetőit ellenőrzi.

A TISPOL Műveleti Csoport 2016 évi terve alapján a „European Operation Truck and bus" nemzetközi fokozott közlekedésbiztonsági ellenőrzés végrehajtását rendeli el, mely elsősorban a nehéz tehergépjárművek és autóbuszok átfogó ellenőrzésére terjed ki.

Borsod-Abaúj-Zemplén megye útjain a rendőrök 2016. október 13-án, október 14-én és október 15-én átfogó ellenőrzéseket tartanak.

Az európai kampány kifejezetten a közúti forgalomban részt vevő tehergépjárművek és autóbuszok ellenőrzésére irányul.

Az ellenőrzés sorozat célja a közlekedésbiztonság helyzetének javítása, a bekövetkezett balesetek súlyossági fokának csökkentése, a napi, a heti vezetési és pihenőidők (AETR) megtartásának, a veszélyes árú szállítási szabályok (ADR) betartásának, a tehergépjárművek és autóbuszok műszaki állapotának ellenőrzése. A rendőrök kiemelt figyelmet fordítanak továbbá az áruk és személyek illegális szállításának megakadályozására, a beutazás illetve a belföldön tartózkodás jogszerűségének ellenőrzésére is.

A közúti kontroll kiterjed Borsod-Abaúj-Zemplén megyében elsősorban a lakott területen belüli útvonalakra, a ki- és bevezető valamint a gyorsforgalmi útszakaszokra.

A végrehajtásban a Forgalomellenőrző Alosztály, az Emődi Autópálya Alosztály, az Encsi-, a Kazincbarcikai-, a Mezőkövesdi-, a Miskolci-, az Ózdi-, Sátoraljaújhelyi-, és a Szerencsi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályai, valamint az Edelényi-, Sárospataki- és Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság Rendészeti Osztály Közlekedésrendészeti Alosztályai vesznek részt.

- Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!