BOON Sziréna

2016.09.25. 09:38

„Tűzoltó leszel, katona…”

Sátoraljaújhely - Sátoraljaújhelyen megtartották a Biztonság Napját.

Sátoraljaújhely - Sátoraljaújhelyen megtartották a Biztonság Napját.

Két srác hasal le az újhelyi Rendezvénytéren a földre, hogy birtokba vegye a mesterlövész puskákat. Eléjük guggolok, készül a kép. „Benne vagy a lővonalban!” – mondja az egyikük, de mire elgondolkoznék azon, honnan ismeri ezt a szót, virtuálisan már lelőttek, nincs értelme a gondolkozásnak. A Biztonság Napján vagyunk Sátoraljaújhelyen, ahol valamennyi szerv megjelent, amelyik egy picit is vigyáz mindannyiunkra.

A rendezvényünk statikus és dinamikus bemutatókból állt." Kohánka István

Gyerekeknek, gyerekekért

– A „Város hetéhez” igazítottuk ezt a rendezvényt – mondja Kohánka István nyá. mk. pv. ezredes, a Zemplén Térségi Katasztrófavédelmi és Polgári Védelmi Szövetség elnöke. – Főleg gyerekeknek, óvodásoknak és iskolásoknak mutatjuk, mennyi mindenki és miként dolgozik azért, hogy ők nyugalomban és biztonságban érezhessék magukat, hogy a veszély esetén közel a segítség. A mostani rendezvényünk statikus és dinamikus bemutatókból állt össze. A tanulók figyelmét hívjuk fel a biztonságra, azon belül a különböző biztonság részterületeire. Mint például a közlekedésbiztonságra, vagyonbiztonságra vagy egyáltalán a katasztrófavédelemre.

Minta

– Amikor gyerek voltam, a velem hasonló korú srácok vagy rendőrök, vagy tűzoltók, vagy katonák akartak lenni – mondta Szamosvölgyi Péter, Sátoraljaújhely polgármestere. – Sokan éreztünk úgy, ha a haza számítani akar ránk, akár úgy, hogy fegyverrel megvédjük a honfitársainkat, akkor készen állunk. Ma egy kicsit megváltoztak ezek a súlypontok, kevesebb fiatal akar rendőr vagy katona lenni. Most közel vannak a mintához, ki is próbálhatják egy kicsit, milyen mentősnek vagy tűzoltónak lenni, és talán néhányukban ez olyan nyomot hagy majd, hogy a későbbiek során valamelyik itt látott hivatás felé fordulnak.

A sátoraljaújhelyi Biztonság Napját három helyszínen tartották meg a zempléni városban.

- ÉM-BG -


Helyszínek

  • Sátoraljaújhely, Rendezvény tér
  • Magashegyi Sportcentrum Magasból mentési gyakorlat.
  • Hajnal úti parkoló
  • Résztvevők a gyakorlaton

    Sátoraljaújhely város önkormányzata; Sátoraljaújhelyi Mentőállomás; Sátoraljaújhelyi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság; Cigándi Katasztrófavédelmi Őrs; Sátoraljaújhely Fegyház és Börtön; Sátoraljaújhelyi Rendőrkapitányság; Katonai Igazgatási és Érdekvédelmi Iroda Miskolc; Sátoraljaújhely Magashegyi Sportcentrum; Sátoraljaújhely Városellátó Szervezet; Magyar Vöröskereszt Sátoraljaújhely Kistérségi Szervezete; Sátoraljaújhelyi Rotary Club; Zemplén Mentőcsoport; Kossuth Lajos Művelődési Központ; Hollóháza Önkéntes Tűzoltó Egyesület; Sátoraljaújhely általános és középiskolai tanulók, óvodák, civil szervezetek és a lakosság; Zemplén Térségi Katasztrófa és Polgári Védelmi Szövetség.

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!