BOON Sziréna

2016.09.04. 12:25

„Most jó lenni határvadásznak…”

Miskolc - Toborzó volt, pályázó még kevés, de érdemes ma határvadásznak menni.

Miskolc - Toborzó volt, pályázó még kevés, de érdemes ma határvadásznak menni.

„Most jó lenni katonának, mert Kossuthnak verbuválnak…” Ez a klasszikus toborzónóta járt a fejemben, miközben pénteken kora délután a Miskolc Plaza felé ballagtam, ahol is határvadász-toborzót tartott a megyei rendőr-főkapitányság. Tudniillik, háromezer járőrt szeretnének felvenni és kiképezni a migráció adta feladatok hatékonyabb ellátása végett. A kiképzett járőrök aztán a Készenléti Rendőrség illetékes vidéki szekcióiban töltik majd a szolgálatukat hivatásos állományban.

A sikeres vizsgázók őr-járőrtárs OKJ-s szakképesítést kapnak." Vanczák Zoltán

Alkalmassági vizsgálat

Persze a hivatásos állományúvá válás előtt még teljesíteni kell bizonyos feltételeket. E sorok írója is – kvázi – jelentkezett határvadász járőrnek, és első fokon – úgy tűnik – tudta is teljesíteni az alapvető feltételeket. Nem teljességgel említve a feltételeket, a betöltött 18. életév, érettségi bizonyítvány, büntetlen előélet, fizikai, pszichológiai alkalmasság, kifogástalan életvitel szerepeltek a listán.

Aki rászánja magát a jelentkezésre, az féléves kiképzésben vesz részt, és amennyiben teljesítette a vizsgákat, hivatásos határőrvadász lesz havi 220 300 forintos alapilletménnyel, különböző kiegészítésekkel, cafeteriával, meg mindenféle juttatással, teljesítményre járó prémiummal, egyebekkel megspékelve.

Moduláris képzés

A toborzón dr. Vereckei Csaba dandártábornok, a B.-A.-Z. Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője, és Vanczák Zoltán ezredes, a megyei főkapitányság Humánigazgatási Szolgálat vezetője várta a jelentkezőket. Utóbbitól megtudtuk még, hogy a felvételt nyert pályázók egy úgynevezett moduláris képzésben vesznek részt, amelyet követően őr-járőrtárs részszakképesítést (OKJ 51 861 03) szereznek.

- ÉM-SZB -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!