BOON Sziréna

2016.09.24. 08:39

Gyilkosság Miskolc belvárosában - "Újrajátszották" az esetet

Miskolc, Debrecen - Rekonstruálták, mi történhetett a miskolci belvárosi épületben azon az estén.

Miskolc, Debrecen - Rekonstruálták, mi történhetett a miskolci belvárosi épületben azon az estén.

Helyszíni tárgyalással folytatódott csütörtökön késő este a gyilkossággal vádolt miskolci masszőrnő Debreceni Ítélőtáblán folyó pere. Mint arról már többször beszámoltunk róla, 2011 augusztusában megöltek egy idős asszonyt Miskolcon, a Szentpáli utca egyik lépcsőházában. A gyilkossággal az épületben működő szépségszalonban dolgozó masszőrnőt gyanúsítják, akit ez alapján első fokon 16 év fegyházra ítélt a Miskolci Törvényszék.

A fellebbezés nyomán dr. Balla Lajos, a Debreceni Ítélőtábla elnöke, a bírói tanács elnöke azért döntött a helyszíni tárgyalásról, hogy rekonstruálják, mekkora zajjal járt egy átlagos hétköznap este a holttest mozgatása.

Hallatszottak a neszek

Az előzetes letartóztatásban lévő masszőrnőt, K. Mária Esztert fegyveres őrök kísérték a helyszínre. A bíróság arra tett bizonyítási kísérletet, hogy a vádlott elbírta-e az áldozatot, illetve milyen hangokkal járt a takarófóliába csomagolt holttest mozgatása, s azt hallhatta-e az ugyancsak megidézett tanú. Ehhez egy, az áldozat tömegére, kiterjedésére hasonló bábut használtak. A zajokat lehetett hallani a földszinti lakásnál.

A tanú felidézte, a lépcsőházban mozgásra lett figyelmes. Erre kiment az ajtója elé, s figyelte, mi történik. Amikor kilépett, neszezést hallott, majd rögtön csönd lett. Egy idő után hátrább lépett, akkor folytatódott a szokatlan hang, amikor kijjebb jött, abbamaradt. Ez háromszor-négyszer ismétlődött meg. A lépcsőház alján mozgásérzékelős lámpa van, ha valaki belép, felkapcsol. A felsőbb szinteken kapcsolni kell a villanyt, amely egy idő után elalszik. A tanú elmondta, a fentről jövő hangok jól hallhatók a földszinten is, akár a lakásában. A tanú úgy emlékezett, tompa, súrlódásra utaló hangokat hallott odafentről. Az ügyész kérdésére elmondta, nem találta ijesztőnek, de szokatlan volt. Egyedül nem mert elindulni el megnézni, mi okozza.

Októberben tárgyalják tovább

A tárgyalás végén a tanács, a vádlott, a tanúk fölmentek az áldozat egykori lakásának ajtajához, majd a bíróság egy végzést hozott, az eljárás új határnapja október 18-án dél­előtt 10 óra, a tárgyalás Debrecenben lesz.

ÉM-SZB


Előzmények:

Debrecen, Miskolc - Egy emberölés helyszínén, éjszaka tartott tárgyalást Miskolcon a Debreceni Ítélőtábla.

Miskolc, Debrecen - Az immár két ítélkezési kört is lefutott ügyben, a megismételt eljárásban első fokon eljárt Miskolci Törvényszék áprilisban K. Mária Eszter vádlottat – a masszőrnőt – emberölés bűntette miatt 16 év fegyházbüntetésre és 10 év közügyektől eltiltásra ítélte.

Miskolc - 2011-ben történt az eset, de még mindig várat magára a jogerős bírósági ítélet.

Miskolc - A Miskolci Törvényszék első fokon 16 év fegyházra ítélte K. M. E.-t, azt a masszőrnőt, aki egy vita nyomán megölt egy idős asszonyt.

Miskolc - A tárgyalás szünetében a bírósági illemhelyen vette be az erős nyugtatókat a vádlott.

Miskolc - Újra elsőfokú ítéletet hirdet a „masszőrnős gyilkosság” ügyében a bíróság.

Miskolc - Előreláthatólag március hó 30. napján hirdet ítéletet a Miskolci Törvényszék a „masszőrnő” ügyében.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!