BOON Sziréna

2016.09.29. 09:44

Egy miskolci bár felrobbantásával fenyegetőzött a férfi

Miskolc - Próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetést javasol az ügyészség a telefonbetyár ellen.

Miskolc - Próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetést javasol az ügyészség a telefonbetyár ellen.A Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség közveszéllyel fenyegetés bűntette miatt emelt vádat egy 45 éves miskolci férfival szemben, aki azzal szórakozott, hogy a 112-es segélyhívó számon telefonon több alkalommal bejelentést tett azt állítva, hogy egy ismert miskolci szórakozóhely fel fog robbanni és annak törzsvendégei közül sokan meghalnak.

Fülkéből telefonált

A férfi összesen négy alkalommal tett bejelentést 2015 június és november között és különösen ügyelt – mint utóbb kiderült, hiába - arra, hogy személye ne legyen azonosítható, ugyanis minden esetben Miskolc egyik sűrűn lakott, jelentős forgalmú városrészében lévő nyilvános telefonfülkékből kezdeményezte a hívásokat.

A valótlan bejelentések alapján a rendőrség - mint minden hasonló esetben - kiürítette és átvizsgálta az érintett bárt, azonban robbanóanyagot vagy robbanószerkezetet nem találtak.

Tagadja bűnösségét

Szerencsére a fenyegetőt lefülelték, de a büntetőeljárás során ezidáig nem derült fény arra, hogy a férfi miért követte el – a rendőrségnek felesleges munkát és költségeket, míg a bár tulajdonosának és vendégeinek komoly kellemetlenséget okozó – tettét, ugyanis kihallgatása során tagadta a bűncselekmény elkövetését.

Az ügyészség a büntetlen előéletű férfival szemben - a 3 évig terjedő szabadságvesztéssel fenyegetett bűncselekmény miatt - végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására tett indítványt a Miskolci Járásbíróságnak.

ÉM-SZB

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!