BOON Sziréna

2016.07.21. 09:49

Teherautóval akarta elütni az intézkedő közterület-felügyelőt Tiszaújvárosban

Tiszaújváros, Miskolc - Akár börtönt is kaphat a meggondolatlan tiszaújvárosi sofőr.

Tiszaújváros, Miskolc - Akár börtönt is kaphat a meggondolatlan tiszaújvárosi sofőr.

A Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség hivatalos személy elleni erőszak bűntette és közúti veszélyeztetés bűntette miatt emelt vádat egy 43 éves sofőrrel szemben.

Tilosban parkolt le

Májusban a férfi az általa vezetett pótkocsis teherautóval szabálytalanul parkolt le egy utcában Tiszaújvárosban. A pótkocsit lekapcsolta és hátra hagyta, a vontatóval tovább hajtott.

A helyszínre érkező közterület-felügyelő megkezdte az intézkedést és értesítette a rendőrséget is. Eközben visszaérkezett a férfi és visszakapcsolta a pótkocsit a vontatóra. Az intézkedő hivatalos személy tájékoztatta a szabálysértés tényéről és felszólította, hogy várja meg a helyszínen az értesített rendőrséget.

Majdnem elütötte

A sofőr beszállt a vezető fülkébe. Ekkor a közterület-felügyelő a teherautó elé állt, hogy megakadályozza a távozást. A férfi beindította a járművet, majd elindult az előtte álló férfi felé, aki csak elugorva tudta elkerülni az elütést.

Az ügyészség a büntetlen előéletű vádlottal szemben felfüggesztett börtönbüntetés és járművezetéstől eltiltás kiszabását indítványozta.

ÉM-SZB

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!