BOON Sziréna

2016.07.02. 11:16

Avasi paneltűz: felmentették a tűzoltókat

Miskolc - Jogerős ítéletet hozott a tűzoltók elleni pótmagánvádban a Miskolci Törvényszék.

Miskolc - Jogerős ítéletet hozott a tűzoltók elleni pótmagánvádban a Miskolci Törvényszék.

A Miskolci Törvényszék mint másodfokú bíróság ítéletében jogerősen is felmentő ítéletet hozott az M. F. és társai – a három ember halálát okozó avasi paneltűzben érintett tűzoltók – ellen több ember halálát okozó foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétsége miatt folyamatban lévő büntető­ügyben.

Összefüggést véltek

Mint több alkalommal írtuk, a 2009 nyarán történt tragikus avasi paneltűz kapcsán 2012 júniusában érkezett pótmagánvád. A pótmagánvádló a tűzesetben elhunyt három családtag (anya és két gyermeke) hozzátartozója, az édesapa, a vádlottak a tűz­esetnél eljárt tűzoltók.

A vád lényege röviden az volt, hogy a vádlottak valamilyen foglalkozási szabályt szegtek különböző mértékben, és ezek a szabályszegések ok-okozati összefüggésben állnak a három ember halálával.

A Miskolci Járásbíróság első fokon felmentő ítéletet hozott, amelyet a Miskolci Törvényszék helybenhagyott. Az 1,8 millió forint perköltséget a magánvádlónak kell meg­fizetnie.

ÉM-SZB


Miskolc – A tragikus paneltűz miatt perelték be, de másodfokon is felmentették őket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!