BOON Sziréna

2016.07.07. 09:13

„Masszőrnős” gyilkosság: a helyszínen tárgyal az ítélőtábla

Miskolc - 2011-ben történt az eset, de még mindig várat magára a jogerős bírósági ítélet.

Miskolc - 2011-ben történt az eset, de még mindig várat magára a jogerős bírósági ítélet.

Előzetesen az volt a terv, hogy ítéletet hirdet a miskolci „masszőrnős” gyilkosság ügyében a Debreceni Ítélőtábla dr. Balla Lajos vezette tanácsa. A bíróság azonban az ügyben további bizonyítást rendelt el. Igazságügyi szakértőket és tanút hallgat meg a tanács, majd a bűncselekmény helyszínén, Miskolcon, a Szentpáli utcában szemlét és tárgyalást tart a nyári ítélkezési szünet után szeptemberben.

Nem áll a bíróság rendelkezésre elég bizonyíték az ügyben. Lichy József

A vita hevében

Az immár két ítélkezési kört is lefutott ügyben, a megismételt eljárásban első fokon eljárt Miskolci Törvényszék áprilisban K. Mária Eszter vádlottat – a masszőrnőt – emberölés bűntette miatt 16 év fegyházbüntetésre és 10 év közügyektől eltiltásra ítélte. Az ítélet ellen a vádlott és védője felmentésért fellebbezett.

A bíróság által akkor megállapított tényállás szerint a vádlott masszőrként dolgozott Miskolcon. 2011 augusztusában a munkahelyén nézeteltérésbe keveredett a házban lakó 86 éves özvegy K. J.-nével, akit zavart, hogy a lakóépületbe idegenek jönnek be, és számon kérte a vádlottól, hogy az általa a házban masszőri tevékenységet reklámozó tábla miatt az újságos nem tudja a postaládába helyezni az újságot.

A vita eredményeként a vádlott bántalmazta az idős nőt, a bordáira rátérdelt vagy megtaposta. A bántalmazást követően a vádlott egy zsinór­ral megfojtotta az asszonyt, majd felmosta a szépségszalon padlóját. Vásárolt egy takarófóliát, visszament a munkahelyére, és a holttestet becsomagolta a fóliába, majd ragasztószalaggal körbetekerte. Ezt követően pedig a testet a szépségstúdió alatti emeleten lévő iroda ajtaja elé rakta. Másnap az irodába érkező alkalmazottnak lett gyanús a „csomag” és értesítette a rendőrséget. A vádlott az eljárás alatt mindvégig tagadta bűnösségét.

Részletes bizonyítás

A 2011 őszén megtörtént bűncselekmény ügyében 2014-ben első fokon – bizonyítottság hiányában – felmentő ítélet született, ám a Debreceni Ítélőtábla megalapozatlannak tartotta ezt, és új eljárásra kötelezte a Miskolci Törvényszéket. Nem volt könnyű helyzetben a Miskolci Törvényszék dr. Czibrik Attila vezette büntetőtanácsa, mert a Debreceni Ítélőtábla minden részletre kiterjedő bizonyítási eljárást kért a „masszőrnős gyilkosság” ügyében.

A Miskolci Törvényszék a megismételt eljárásban K. Mária Eszter vádlottat bűnösnek mondta ki különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettében. Az ítélet súlyossága miatt fennáll az elítélt szökésének lehetősége, ezért a bíróság elrendelte K. Mária Eszter előzetes letartóztatását, amely a másodfokú ítélet kihirdetéséig, de legfeljebb az elsőfokú ítéletben foglaltak időtartamáig terjedhet.

Nincs elég bizonyíték?

Már a miskolci ítélethirdetés után elmondta dr. Lichy József, a vádlott védője, hogy továbbra is bizonyítatlannak tartja a vádat és reméli, hogy az ítélőtábla végre pontot tesz a régóta húzódó ügy végére. Mint mondta, abból is látszik, hogy nincs elég bizonyíték, hogy első körben felmentő ítélet született.

Öngyilkossági kísérlet

A miskolci tárgyaláson K. Mária Eszter – miután az utolsó szó jogán is tagadta a gyilkosságot – a szünetben öngyilkosságot kísérelt meg – gyógyszereket vett be – a bíróság mellékhelyiségében, és ezzel megakadályozta a határozathozatalt. Tettére az élettársa figyelt fel, ő értesítette a biztonságiakat, a nőt pedig kórházba szállították. A bíró akkor úgy döntött, két héttel későbbi időpontra tűzi ki az ítélethirdetést. A vádlottat a pszichiátrián kezelték – ezáltal sejteni lehetett, hogy az ítélethirdetésre kijelölt időpontban sem fog megjelenni a bíróságon. Így is történt. Távollétében ismertették az ítéletet.


Miskolc - A Miskolci Törvényszék első fokon 16 év fegyházra ítélte K. M. E.-t, azt a masszőrnőt, aki egy vita nyomán megölt egy idős asszonyt.

Miskolc - A tárgyalás szünetében a bírósági illemhelyen vette be az erős nyugtatókat a vádlott.

Miskolc - Újra elsőfokú ítéletet hirdet a „masszőrnős gyilkosság” ügyében a bíróság.

Miskolc - Előreláthatólag március hó 30. napján hirdet ítéletet a Miskolci Törvényszék a „masszőrnő” ügyében.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!