BOON Sziréna

2016.06.08. 22:00

Nem volt rágalmazás a nyilatkozat

Miskolc - Ezt mondta ki első fokon a Miskolci Járásbíróság abban a perben, amit egyik cikkünk miatt indítottak.

Miskolc - Ezt mondta ki első fokon a Miskolci Járásbíróság abban a perben, amit egyik cikkünk miatt indítottak.

A miskolci cementgyár újraindítása, engedélyezési eljárása kapcsán lapunk még tavaly májusban szervezett egy kerekasztal-beszélgetést. Erre a STOP Miskolci Cementgyár Civil Munkacsoport képviselőit és Kálmán Jánost, a HCM 1890 Kft. ügyvezetőjét hívtuk meg. A munkacsoport részéről elfogadták a meghívásunkat, az ügyvezető azonban csak később, írásban reagált a beszélgetésen elhangzottakra. Majd az ügyvezető a munkacsoport szerkesztőségünkben megjelent tagjainak – Ambrus Gyöngyi kistokaji polgármester, dr. Hajas Sándor főorvos, F. Nagy Zsuzsanna, a Zöld Kapcsolat Egyesület alelnöke és dr. Megay Róbert ügyvéd – nyilatkozatát kifogásolta, ezért rágalmazás vétsége miatt büntetőeljárást indított ellenük.

A per tavaly júniusban kezdődött, a tárgyalás során lapunk munkatársát is be­idézték tanúként. Az eljárás csütörtökön első fokon lezárult, a Miskolci Járásbíróság meghozta ítéletét: e szerint a véleménynyilvánítás kommunikációs jogként értékelhető, azaz nem történt rágalmazás. A bíróságnak 60 napja van, hogy az írásos ítéletet eljuttassa a felekhez, akik fellebbezhetnek is a döntés ellen.

ÉM-NSZR

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!