BOON Sziréna

2016.05.31. 14:22

Baleset Lillafüreden - Csak vizsgálat után indul újra a Lillafüredi Libegő

Miskolc, Lillafüred - A hiba oka vélhetően az adott gondola „kötélszorító meghúzási nyomaték beállítására” vezethető vissza.

Miskolc, Lillafüred - A hiba oka vélhetően az adott gondola „kötélszorító meghúzási nyomaték beállítására” vezethető vissza.

Kisebb baleset történt vasárnap délután a Lillafüredi libegőn – írtuk. Az egyik üléspárjának rögzítése meglazult a kábelen, emiatt elszabadult az ülés és nekicsúszott a mögötte haladó üléspárnak. A megcsúszó ülésben lévő egyik utas könnyebben megsérült. A hátsó üléspárban is ketten voltak, nekik azonban az ijedtségen kívül nem történt bajuk.

A biztonság a legfontosabb

Megkerestük az üzemeltető céget. Jakab Géza, a Libegőpark Kft. ügyvezetője érdeklődésünkre elmondta, a baleset után azonnal megkezdték a szükséges vizsgálatokat, a hiba okát szakértő és a közlekedési hatóság bevonásával vizsgálják.

„Számunkra, mint üzemeltetőkre nézve is nagyon fontos, hogy egyértelmű és szakértői állásfoglalást kaphassunk a történtekkel kapcsolatban – hangsúlyozta az ügyvezető. – Hétfőn elindítottunk egy belső vizsgálatot hogy válaszokat kapjunk a baleset okára. A hiba oka vélhetően az adott gondola kötélszorító meghúzási nyomaték beállítására vezethető vissza. De teljes bizonyossággal a hiba okáról a megfelelő vizsgálatok lefolytatását követően fogunk tudni tájékoztatást adni.”

A cégvezető elmondta, hogy a hiba okának felderítését követően a társaság természetesen le fogja vonni a kellő konzekvenciákat, illetőleg az előírásokon túli rövidebb időszakú ellenőrzések lefolytatását fogja életbe léptetni.

Ha a hatóság jóváhagyja

„A Lillafürdei Libegő újbóli elindítása kizárólag a közlekedési hatóság jóváhagyása után lehetséges” – szögezte le Jakab Géza, a Libegőpark Kft. ügyvezetője.

ÉM-SZB


Miskolc, Lillafüred - Műszaki hiba lehetett az oka, hogy két libegő ülés egymásnak csúszott Lillafüreden.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!