BOON Sziréna

2016.04.22. 18:44

Ezt tennék a lánglovagok, ha nagy baj lenne a vegyipari gyárban

Miskolc, Tiszaújváros - Szimulált vegyipari balesetben léptek közre a tűzoltók Tiszaújvárosban.

Miskolc, Tiszaújváros - Szimulált vegyipari balesetben léptek közre a tűzoltók Tiszaújvárosban.

Regionális továbbképzést tartott az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság és a Honvédelmi Minisztérium Védelmi Hivatala Tiszaújvárosban április 14-én.

Az önkéntes mentőszervezetek komoly szerepet töltenek be a tűzmegelőzésben." Szunyog Zoltán

Hatékony működés

A rendezvényen a Borsod-Abaúj-Zemplén és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei védelmi bizottságok munkacsoport-vezetői, valamint a helyi védelmi bizottságok elnökei és titkárai vettek részt.

A továbbképzést Demeter Ervin kormánymegbízott, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Védelmi Bizottság elnöke nyitotta meg, majd összefoglalta az elvégzett munkát, amely a védelmi igazgatási rendszer még hatékonyabb működését eredményezte.

Dr. Dudás Péter, a Mol Petrolkémia Zrt. egészségvédelmi, biztonságtechnikai és környezetvédelmi vezetője az üzem főbb tevékenységi területeit ismertette a résztvevőkkel, majd Boér József tűzvédelmi vezető a gazdálkodó szervezet biztonsági irányítási rendszerébe nyújtott betekintést, amely biztosítja a technológiák során használt veszélyes anyagok szakszerű kezelését, valamint az üzem előírásszerű és biztonságos működtetését.

Fő veszélyforrásaink

Szunyog Zoltán tűzoltó ezredes, megyei katasztrófavédelmi igazgató-helyettes Borsod-Abaúj-Zemplén megye katasztrófavédelmi sajátosságait és fő veszélyforrásait mutatta be, majd a területi katasztrófavédelmi szerv felépítését és az önkéntes mentőszervezetek megalakítása érdekében tett erőfeszítéseket ismertette.

Ha katasztrófahelyzet van

Dr. Tóth Ferenc tűzoltó dandártábornok, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság polgári védelmi főfelügyelője a katasztrófaveszély és a katasztrófahelyzet kihirdetésének feltételeiről, valamint a védelmi igazgatási rendszer veszélyhelyzeti működéséről tartott előadást. Az elméleti foglalkozásokat dr. Keszely László ezredes, a HM Védelmi Hivatal megbízott főigazgató-helyettese zárta. Előadásában a honvédelmi igazgatás lehetséges válaszairól számolt be, amelyek a hibrid hadviselés, a terrorizmus és a tömeges migráció által jelentett fenyegetések kezelésére irányulhatnak. A továbbképzés az üzem területén végrehajtott gyakorlat megtekintésével zárult.

ÉM-SZB

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!