BOON Sziréna

2016.03.31. 09:26

Begyógyszerezte magát a masszőrnő, csak áprilisban hirdetnek ítéletet

Miskolc - A tárgyalás szünetében a bírósági illemhelyen vette be az erős nyugtatókat a vádlott.

Miskolc - A tárgyalás szünetében a bírósági illemhelyen vette be az erős nyugtatókat a vádlott.„A törvényszék a K. M. E. ellen emberölés bűntette miatt folyamatban lévő büntetőügyben a március hó 30. napján 13 órára kitűzött ítélethirdetést a vádlott egészségi állapota miatti távolléte okán elnapolta. Az ügyben a törvényszék előreláthatóan április hó 6. napján 8 órától hirdet határozatot” – fogalmazott a Miskolci Törvényszék hivatalos közleménye a kurtán-furcsán félbeszakadt tárgyalás után, amelyen a 2011-es miskolci „masszőrnős gyilkosság” ítéletét akarták ismertetni, immár a második elsőfokú eljárásban.

A vita hevében

Az ügyről és annak fontosabb állomásairól több alkalommal is olvashattak lapunkban. A gyökere 2011. augusztus 31-ére vezethető vissza. Az ügy elsőrendű vádlottja, K. M. E. egy miskolci belvárosi szépségszalonban dolgozott masszőrnőként. Azon a napon nézeteltérésbe keveredett az ugyanabban a házban lakó 86 éves nővel, mert ő masszőri tevékenységet reklámozó táblát helyezett el a társasház bejárati kapujára, és az az újságkihordót akadályozta abban, hogy a néni napilapját a postaládájába tegye.

Az ítélőtábla visszadobta

A vádirat szerint a vita eredményeként a masszőrnő megverte az idős nőt, a bordáira rátérdelt, megtaposta, majd egy vékony zsinórszerű eszközt tekert a nyaka köré és azzal megfojtotta. A megtámadott nő életét vesztette. Az áldozatra egy zsákban találtak rá másnap a lépcsőházban.

A Miskolci Törvényszék első fokon eljárt büntetőtanácsa 2014-ben a masszőrnőt felmentette a vád alól. A Debreceni Ítélőtábla tavaly meghozott határozatában azonban az elsőfokú ítéletet hatályon kívül helyezte, és új eljárás lefolytatására utasította a törvényszéket. A vádlott ezúttal már szabadlábon védekezhetett. Ennek a megismételt eljárás befejezéseként szándékozott döntést hozni a törvényszék.

A szerdán délután 1 órára tervezett újbóli elsőfokú ítélethirdetést akadályozta meg az, hogy a tárgyalás szünetében, dél körül a vádlott masszőrnő a bíróság mellékhelyiségében – feltételezések szerint öngyilkossági szándékkal – bevette a harminc darab erős nyugtató gyógyszert. Mint megtudtuk, a nőt azonnal kórházba szállították, gyomrát kimosták, állapota kielégítő.

Új időpontot hirdettek

A bíróság a helyzetre tekintettel az ítélethirdetést elhalasztotta, azt április 6-ra tűzte ki újból. A törvények szerint abban az esetben is kihirdethető az ítélet, ha akkor – valamilyen oknál fogva – nem jelenik meg a vádlott, ez ugyanis – az eljárásjog szerint – nem akadályozó tényező.

Ha bebizonyosodik, hogy minden kétséget kizáróan a masszőrnő ölte meg az idős nőt, akkor a büntetése akár sokévi börtön is lehet, ilyen esetekben pedig a súlyossága miatt – esetleges fellebbezés ellenére is – az ítélet kihirdetése után előzetes letartoztatásba helyezhetik az elítéltet.


Miskolc - Újra elsőfokú ítéletet hirdet a „masszőrnős gyilkosság” ügyében a bíróság.

Miskolc - Előreláthatólag március hó 30. napján hirdet ítéletet a Miskolci Törvényszék a „masszőrnő” ügyében.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!