BOON Sziréna

2016.02.25. 08:28

Tolatott és halálra gázolta a gyalogost: kétszer hajtott át rajta

Bodrogkisfalud, Miskolc - Felfüggesztett fogházra ítéltetnék a figyelmetlen teherautó sofőr.

Bodrogkisfalud, Miskolc - Felfüggesztett fogházra ítéltetnék a figyelmetlen teherautó sofőr.

Halálos közúti baleset gondatlan okozása miatt emelt vádat a Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség egy 57 éves férfival szemben, aki kisteherautójával tolatás közben gázolt halálra egy gyalogost.

Hátra, aztán előre

A tragikus történet 2015. szeptemberére datálódik, amikor az egyik reggel a teherautós Bodrogkisfaludon tartózkodott. Az általa vezetett kisteherautóval tolatni kezdett, miközben egy másik teherautót is kikerült. Bár a tolatás közben mindkét oldali visszapillantó tükörben észlelnie kellett az út mellett szabályosan haladó gyalogos férfit, figyelmetlensége miatt ezt nem érzékelte. A gépkocsi hátsó rakodó fala fellökte a sértettet, akin az autó át is hajtott. A sofőr észlelte a "döccenést", ezért ösztönösen előre menetbe kapcsolt, így még egyszer áthajtott a férfin a kisteherautó.

Ok és okozat

A baleset következtében a férfi olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen meghalt. Az ügyészség szerint a gépkocsit vezető vádlott megszegte a KRESZ tolatásra vonatkozó előírásait, szabályszegése okozati összefüggésben állt a bekövetkezett halálos balesettel. Az ügyészség felfüggesztett fogházbüntetés kiszabására tett indítványt.

- ÉM-SZB -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!