BOON Sziréna

2016.02.16. 16:46

Avasi paneltűz - Nem tudni, hol és hogy keletkezett a tűz

Miskolc - Másodfokon felmentő ítélet is született az avasi paneltűz büntetőperében.

Miskolc - Másodfokon felmentő ítélet is született az avasi paneltűz büntetőperében.

A Miskolci Törvényszék megváltoztatta a Miskolci Járásbíróság 2014. szeptemberében első fokon meghozott ítéletét és N. B.-nét bűncselekmény hiányában felmentette a három ember halálát okozó közveszély okozása bűncselekmény vádja alól.

Mint írtuk, az elsőrendű vádlott hölgy panelházi lakásában keletkezett 2009. nyarán az a tűz, amelynek továbbterjedése miatt egy emelettel feljebb egy három tagú család – anya és két gyermeke – halt meg. Az első fokon ítélkező járásbíróság határozatával ellentétben nem állapítható meg, hogy a tüzet N. B.-né okozta volna, vagy bármely cselekedete közveszély okozásának minősülne.

Elmulasztott segítségnyújtás

A járásbíróság határozata értelmében N. B.-né 4 év börtönt kapott, ezt változtatta meg a törvényszék, amikor bűncselekmény hiányában felmentette a közveszély okozásának vádja alól. A nő segítségnyújtás elmulasztása miatt egy év próbára bocsátást kapott. Az épület szigetelését végző másod-, harmad- és negyedrendű vádlottakkal kapcsolatos első fokú felmentő ítéleteket a másodfokú bíróság jóváhagyta, így azok jogerőre emelkedtek.

Az ügyész, valamint az elsőrendű vádlott és védője súlyosbításért, illetve teljes felmentésért fellebbezett, így az ügy az ítélőtáblán folytatódik.


Előzmények:

Miskolc - A Miskolci Törvényszék megváltoztatta a Miskolci Járásbíróság 2014-ben hozott ítéletét és N. B.-nét bűncselekmény hiányában felmentette a három ember halálát okozó közveszély okozása bűncselekmény vádja alól.

Miskolc - A tűz okozója és három társa elleni perben hirdet kedden ítéletet a Miskolci Törvényszék.

Miskolc - Idén újabb ítéletek várhatók a 2009 nyarán történt, három ember halálát okozó avasi paneltűz ügyében.

Miskolc - Még mindig nincs jogerős ítélet a hat évvel ezelőtti, három ember halálát okozó avasi paneltűz ügyében. tovább »

Miskolc - Másodfokon hirdet ítéletet hétfőn az avasi paneltűz ügyében a Miskolci Törvényszék. tovább »

Miskolc - Szerdán kezdte meg a Miskolci Törvényszék N. B-né és társai ellen közveszélyokozás bűntette miatt indult eljárást. tovább »

Miskolc – Felmentette a bíróság az avasi paneltűz kapcsán perbe fogott tűzoltókat. tovább »

Miskolc – Az avasi paneltűz után öt évvel született meg az ítélet. Még nem jogerős. tovább »


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!