BOON Sziréna

2010.07.05. 14:17

Három dörrenés az olaszliszkai emlékmű mellett

<p>Olaszliszka - Az olaszliszkai ház három gyerekét egyedül nevelő tulajdonosa hivatalosan nem nyilatkozott.</p>

Hétfőre virradóra három nagy dörrenés ébresztette fel Olaszliszkán annak a háznak a tulajdonosát, aki az évekkel korábban a településen meggyilkolt tanár Szögi Lajos emlékére állított kegyeleti hely mellett lakik.

A három gyermekét egyedül nevelő nő hivatalosan nem nyilatkozott, csak annyit mondott el, hajnalban hatalmas durranásra riadt fel, amelyet még kettő követett. Ezt követően egy kékes fény világított be a szobába. Emberi hangokat nem hallott, csak annyit, hogy kisvártatva elhalad egy jármű a ház előtt. Hogy rálőttek-e a házra, vagy az utcán lőttek gázpisztollyal, vagy fegyverből származtak-e a durranó hangok, azt nem tudta megmondani. Az egész kevesebb, mint egy perc alatt zajlott le, de órákig nem mert kimozdulni a házból, csak akkor, amikor hajnalban indultak a szőlőbe a munkások.

Értesítette a rendőröket, akik információink szerint nem találtak lövésnyomokat, sem lövöldözésre utaló jeleket.

Félnek a helyiek

Fercsák László, az olaszliszkai cigány kisebbségi önkormányzat vezetője sokáig nem akar nyilatkozni, majd annyit elmondott az Észak-Magyarországnak, évek óta semmi nem történt a faluban. Már kezdtek megnyugodni a kedélyek, amikor ez a mostani eset megint felkavarni látszik a falut. ,,Már hallottam, hogy néhányan szervezkedni kezdenek, hogy megvédik magukat és a falut. Azon leszek, hogy ez ne történjen meg. Nem lenne jó, ha megint az indulatok és a félelem uralná Olaszliszkát. Bízzunk abban, hogy ez csak egyedi eset volt és a rendőrség elkövet mindent azért, hogy kivizsgálja ezt az eseményt és megtesz mindent, hogy a faluban ne történjen rendzavarás” – mondta Fercsák László.

ÉM/BG


Kapcsolódó cikkek:

Nem dördült el lövés Olaszliszkán

boon | 2010.07.05 13:46
A rendőrségi vizsgálatok alapján kijelenthető, hogy nem lőttek rá egyetlen olaszliszkai házra sem június 5-én hajnalban - olvasható a rendőrség közleményében.

Csak rossz álom volt a három lövés?

eszak | 2010.07.05 13:21
Olaszliszka - Vaklármának bizonyult a bejelentés, miszerint ma hajnalban három lövést adtak le egy romák által lakott olaszliszkai családi házra, ami az ott néhány évvel ezelőtt agyonvert tiszavasvári tanár, Szögi Lajos emlékművének közelében áll.

Lövéseket jelentettek Olaszliszkáról, de a rendőrök szerint nincs nyoma lövöldözésnek

fuggetlen | 2010.07.05 13:10
Olaszliszka - A rendőrök semmiféle olyan nyomot nem találtak, ami alátámasztaná, hogy lövések dördültek az éjszaka Olaszliszkán.

Lövések Olaszliszkán

fuggetlen | 2010.07.05 12:46
Lövéseket adtak le egy romák lakta házra vasárnap éjjel a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Olaszliszkán, a négy éve a településen meggyilkolt Szögi Lajos tanár emlékművének közelében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!