BOON Sziréna

2010.07.01. 18:52

Ellenőrzik az "ott lakás jogszerűségét" a Nagyavason

<p>Miskolc - Nem érzik biztonságban magukat és javaikat a Nagyavason borházzal rendelkezők, azoktól a családoktól tartanak, akik szerintük illegálisan költöztek be az elhagyatott borházakba – summázhatjuk korábban e témában megjelent írásaink lényegét.</p>

Az ügyben az Avasi Borút Egyesület elnöke, Szegeczky Gyula kért segítséget az önkormányzattól, a terület önkormányzati képviselőjétől és a rendőrségtől. A problémáról munkatársunk is a helyszínen győződött meg; korábbi avasi túránk során 8-10 körülire becsültük azon borházak számát, amelyben a pincetulajdonosok által gyanúsnak tartott ismeretlenek laknak.

Mint Pásztor Albert, Miskolc rendőrkapitánya munkatársunknak elmondta, a hozzá érkezett beadványban mindössze 2-3 ilyen pincét jelölt meg Szegeczky Gyula. Feltettük a kérdést a kapitánynak: mit tesz a rendőrség, hogy az ilyen beköltözéseket elejét vegye, illetve hogy az illegálisan ott lakóktól megtisztítsa a területet? Pásztor Albert elmondta: kutyás járőrök teljesítenek folyamatos szolgálatot a Nagyavason, és a bejelentésben megjelölt házakban élő családok „ott lakásának jogszerűségét” is ellenőrzik.

Ugyanezeket a kérdéseket Káli Sándornak, Miskolc polgármesterének is fel szerettük volna tenni, őt azonban az Észak-Magyarország lapzártájáig nem értük utol.

ÉM-SZP


Alig néhány család „bontja le” a történelmi Avast?
Miskolc - Tömegesen „borházfoglalásnak” nem, csak pusztításnak láttuk nyomát.


"Lyukósodik" a Nagyavas? 
Az avasi pincetulajdonosok félnek, hogy a környék a Lyukóvölgy sorsára jut: már így is megszaporodtak a betörések.


Feltört pincékbe költöznek az Avasról
Miskolc - Az avasi pincetulajdonosok félnek, hogy a környék a Lyukóvölgy sorsára jut: már így is megszaporodtak a betörések.


Elvben pincében is lehet lakni
A MIK senkinek sem vett borházat, aki mást állít, hazudik.


Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!