BOON Sziréna

2010.06.23. 12:02

A vékonydongájú "adta le" a halálos szúrást

<p>Miskolc - A vékonydongájú, már-már csenevész, tizenhét éves gyerek szinte eltörpült a vádlottak padján mellette ülő termetes szőke nő mellett. A négy vádlott közül egyedül az ő csuklóján volt bilincs és vezetőszár – alig bírta el a súlyát.</p>

Szánalom nélkül ránézni is alig lehetett, pedig két éve halálosan megsebesített egy embert – a másik három vádlott garázdaság miatt, ő halált okozó testi sértésért áll a megyei bíróság dr. Dósa Ágnes vezette tanácsa előtt.

A szerencsétlen kimenetelű események két évvel ezelőtt, egy szeptember végi estén azzal kezdődtek, hogy a most harminc esztendős, B. Anna agresszívra itta magát. Amikor élettársával, H. Jánossal együtt meglátogatták H. G.-t és családtagját, B. Anna már akkor azt kiabálta, hogy „meg fog halni” H. G. akkor éppen börtönben ülő testvére. B. Anna addig-addig hangoskodott, míg a rendőrök elvitték. Nem sokkal később azonban elengedték, így B. Anna – aki „féltette” élettársát, H. Jánost –, néhány élesre fent késsel felfegyverkezve visszatért – és vitte magával az akkor tizenöt esztendős, csenevész gyereket, H. Árpádot is.

Az eseményeket innentől kezdve – a végzetes szúrást kivéve – rögzítette egy számítástechnikai bolt két kamerája is. Eszerint B. Anna újra kiabálni kezdett a H. család tagjaival, amit egyikük – H. G. – elunt, és a késsel hadonászó nő előtt termett. Senki sem figyelt a vékonyka H. Árpádra, aki ekkor előrelépett, és combon szúrta a nála erősebb férfit. A rokonok a sugárban vérző H. G.-t azonnal kivonták a küzdelemből, kocsival az ügyeletre rohantak vele, akit innen mentő vitt kórházba, később a megyei kórház érsebészetére. H. G. combjában két verőeret is átmetszett H. Árpád kése, a vérveszteségtől többször is a klinikai halál állapotába került, leállt a veséje, felmondta a szolgálatot az agya és a szakszerű és gyors orvosi ellátás ellenére hajnali öt óra körül végül elhunyt. Az orvos szakértő véleménye szerint a férfi halála összefügg combsérülésével, ezért H. Árpád ellen halált okozó testi sértés miatt emelt vádat a főügyészség.
Míg folyt a küzdelem H. G. életéért, B. Anna tovább riogatta késével a H. család még ottmaradt tagjait, akik hol lefegyverezték, hol elbújtak előle egy kapualjban. B. Anna és a másik család két tagja ellen ezért garázdaság miatt folyik az eljárás.

A két évvel ezelőtti perpatvarnak csak vesztesei vannak: a vékonydongájú H. Árpád, akit a rendőrök a hétfői tárgyalásra a debreceni nevelőintézetből szállítottak Miskolcra, és az ő keze által halálos sérülést szenvedett H. G. – valamint mindkettejük családja. Az ügyben várhatóan szeptemberben hirdet ítéletet a bíróság.

ÉM-SZP

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!