BOON Sziréna

2010.05.06. 18:29

Viszi a víz fél Miskolcot

<p>Miskolc - Autókat sodortak el és számtalan házat is elöntöttek a jelentős esőzések miatt kiöntött bükki patakok Miskolcon. Helyenként méteres víz folyik az utcákon, az áradat mintegy tíz kilométer sugarú körben érinti a borsodi megyeszékhelyet.</p>

Bódi Zoltán, a Miskolci Tűzoltóság szóvivője a Független Hírügynökségnek elmondta: a Bükk keleti oldaláról lefolyó patakok áradtak meg, ez okozta a jelentős áradást délután, kevéssel öt óra után. A helyenként méteres áradat autókat sodort el és számtalan házat öntött el. Hogy pontosan mennyit, még nem tudják, ugyanis a tűzoltók a legégetőbb problémák felszámolásával foglalkoznak. Ilyen például az úton keresztbe fordult járművek eltávolítása, a károkat okozó víz árkokba terelése, valamint az elöntött pincék kiszivattyúzása. A miskolci tűzoltók segítséget kértek a környező tűzoltóságoktól is, a szerencsi, tiszaújvárosi és kazincbarcikai tűzoltók szintén Miskolcon küzdenek az áradattal.

Az esős időjárás más településeken is problémát okozott a megyében. Sajószentpéter és Sajóbábony környékén például jégesőről számoltak be a helybeliek. Ismét elöntötte a településen átfolyó patak Komlóskát a Zempléni-hegységben. A faluban néhány hete már okozott károkat az esőzés, Köteles László polgármester tájékoztatása szerint azonban most sokkal nagyobb az áradat.

Kiöntött a Szinva Diósgyőrben

boon | 2010.05.06 17:57
Miskolc - A csütörtök délutáni hatalmas felhőszakadás óriási káoszt okozott Miskolc nyugati részén.

Munkát adott a tűzoltóknak a víz

eszak | 2010.05.06 18:32
A Miskolcra csütörtök délután lezúduló víz áradást okozott Diósgyőrben, kijött medréből a Szinva – ennél többet a Tűzoltóságtól nem tudtunk meg...

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!