BOON Sziréna

2010.05.13. 14:19

Vihar, kár megyeszerte

<p>Miskolc - Betegszállítót kellett kimenteniük a vízből a tűzoltóknak.</p>

Napok óta monszunszerű időjárás sújtja Észak-Magyarországot: a délelőtti nyárias meleg után pecek alatt borul be az ég, és kora délután szinte menetrendszerűen erednek meg az ég csatornái. A felhőszakadást több helyen jégeső is kíséri. Szerdán is hasonló menetrend szerint történt; a normális körülmények között aranyat érő májusi eső ismét komoly károkat okozott a megyében.

Rétközi Ferenc tű. ezredes, a B.-A.-Z. Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója arról számolt be lapunknak, hogy kollégáinak rengeteg munkát adnak az égiek, akiknek szerdán a megye számos pontján ismét a kárenyhítési, elhárítási munkálatokban kellett részt venniük. A sátoraljaújhelyi tűzoltók a helyi Lidl áruház környékén homokzsákoztak, majd egy betegszállítót kellett kimenteniük a vasúti átjárónál összegyűlt vízből, a dohánygyár környékén pedig egy vihar által megtépázott fa adott munkát a mentésben részt vevőknek. Szikszón a miskolci tűzoltók jártak hajnalban: 3-4 óra között egy ház megroggyant tetőszerkezetét kellett megtámasztaniuk. A kazincbarcikai tűzoltóknak is volt dolguk: egy családi ház pincéjéből kellett vizet szivattyúzni, míg a Zádorfalván a megduzzadt Szuha patakot kellett homokzsákokkal féken tartaniuk.

Rétközi Ferenc elmondta még: a 80/46-00-46-os ingyenesen hívható zöld számon bárki segítséget kérhet vagy bejelentést tehet a „vízzel” kapcsolatban.

ÉM-SZP

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!