BOON Sziréna

2010.05.08. 10:19

Mosógépet, pajszert és kandallót dobáltak ki menekülés közben

<p>Karcsa - A rendőrautó láttán a betörők inalni kezdtek, sőt a falu határában már zsákmányuktól is szabadulni akartak.</p>

A karcsai körzeti megbízott az éjszakában egy leterhelt hátsóval közlekedő személygépjárműre lett figyelmes. A rendőrautó láttán a betörők inalni kezdtek, sőt a falu határában már zsákmányuktól is szabadulni akartak.

A napokban a Sátoraljaújhelyi Rendőrkapitányság Cigándi Örsének körzeti megbízottja Karcsa községben látott el szolgálatot, amikor valamivel hajnali két óra előtt egy fehér színű személygépjármű nagy sebességgel elhaladt előtte Pácin irányába. A körzeti megbízott utána indult, de amikor a gépjármű vezetője észlelte a szolgálati gépjárművet, menekülésre fogta a dolgot.

Mivel a jármű közúton nem tudott elmenekülni, azt egy földúton folytatta. Itt sikerült egy kis egérutat nyerni, de rövid idő után a mély sárban elakadt. A gépkocsi vezetője és utasa útközben megpróbált megválni a szállított kandallótól és mosógéptől, de az nem sikerült, mivel az odaérkező körzeti megbízott elfogta őket és az elrejtett tárgyakat is lefoglalta.

Elszámoltatásuk során később mindkét elfogott személy beismerte, hogy a lefoglalt tárgyak egy karosi lakásbetörésből származnak, melyet ők követtek el. Az ügy pikantériája, hogy a lakásbetörésről a sértett a rendőrségtől szerzett tudomást.

A fentiek alapján lopás bűntette megalapozott gyanúja miatt indult eljárás két 21 éves - pácini, illetve karosi – férfival szemben. Az ügyet a Sátoraljaújhelyi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya gyorsított eljárásban, bíróság elé állítással tervezi befejezni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!