BOON Sziréna

2010.05.31. 21:26

Állatkínzót fogtak az ózdi rendőrök

<p>Arló, Ózd - Megvan a vízaknába dobott döglött kutya "gyilkosa".</p>

Korábban írtuk: egy ózdi állatbarát kezdeményezésére állatkínzás miatt büntetőeljárást indított az Ózdi Rendőrkapitányság, mert egy kutyasétáltató Arló közelében, egy vízaknában felakasztott kutyatetemeket talált. Az állatok maradványain olyan sérülések voltak, melyekből arra lehetett következtetni, hogy életükben harci kutyák kiképzéséhez használt úgynevezett „áldozati kutya” szerepét töltötték be.

Az Arlón végzett adatgyűjtések során a rendőrség megtudta: néhány helyi fiú hozható kapcsolatba a cselekmény elkövetésével. Mikor meghallgatták őket, a fiúk elmondták, hogy egy középtermetű, fekete keverék kutyát akartak összeverekedtetni egy rotweillerrel, de az állatoknak több eszük volt, nem bántották egymást. Többszöri próbálkozás után egyikük többször megütötte, majd felakasztotta az állatot, amit ezután az aknába dobott. A fiút gyanúsítottként hallgatták ki a a rendőrök az ügyben, de ő tagadta, hogy bármi köze lenne az állatkínzáshoz.

Az Ózd környéki településeken az a hír is szárnyra kapott, hogy bizonyos családok tiltott állatviadalokat szervezésével foglalkoznak, azonban az Ózdi Rendőrkapitányságra az elmúlt időszakban nem érkezett olyan információ, illetve bejelentés, ami ezt alátámasztaná. Az ózdi rendőrök várják a konkrét bűncselekmény elkövetésére vonatkozó esetleges állampolgári bejelentéseket.

ÉM-SZP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!