BOON Sziréna

2010.05.26. 13:03

A kölcsönös támogatás jegyében

<p>Tiszaújváros - Előadást tartott a rendőrkapitány a mozgáskorlátozottak egyesületének tagjai számára.</p>

A Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság nagy hangsúlyt fektet rá, hogy az áldozattá válás szempontjából leginkább veszélyeztetett csoportok minél nagyobb védelemben részesüljenek. E cél elérése érdekében a kapitányság az év elején együttműködési megállapodást kötött – többek között – a Mozgáskorlátozottak és Egészségkárosodottak Egyesületével.

A megállapodás keretében Soltész Gábor, az egyesület elnöke egy előadás megtartására kérte fel dr. Kalapos István r. alezredest, a Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság vezetőjét, aki múlt héten pénteken tett eleget a meghívásnak, és széleskörű tájékoztatást nyújtott a tagok részére.

Az előadáson elhangzott a tavalyi év értékelése, valamint összevetése a jelenlegi helyzetképpel. A rendőrkapitányság vezetője a hallgatóság elé tárta a bűnügyi statisztika pozitív változásait, a betöréses lopások számának csökkenését, továbbá ismertette azt az oldalt is, amelyre nagyobb figyelemmel kell lenniük. Megnövekedett a fiatalok egymás irányában megnyilvánuló agressziója, amit a legtöbb esetben alkohol, illetve kábítószerek fogyasztása vált ki. Az előadó arra kérte a jelenlévőket, hogy ők is figyeljenek gyermekeikre, unokáikra és a környezetükben élő többi fiatalra annak érdekében, hogy ezen cselekmények megelőzhetőek legyenek. Az egyesület tagjai vetették fel a mozgáskorlátozottak parkolóhelyeinek jogosulatlan használatát, amivel kapcsolatban a rendőrkapitány biztosította az érintetteket, hogy – lehetőségeink szerint – visszatérően ellenőrzik majd a parkolóhelyeket, és azt kérte az egyesület tagjaitól, hogy rögtön értesítsék a kapitányságot, ha gyanús körülményeket észlelnek, továbbá felhívta a figyelmet arra, hogy sose próbáljanak önállóan megoldani konfliktushelyzeteket, hiszen állapotukból kifolyólag kiszolgáltatott helyzetben vannak a jogsértőkkel szemben.

ÉM

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!