BOON Sziréna

2010.04.28. 13:09

TISPOL ellenőrzések B.-A.-Z. megyében is

<p>Miskolc - Európában a sebesség határok nem átjárhatóak! Három napos európai összehangolt közlekedésrendészeti akció részeként Borsod-Abaúj-Zemplénben is a gyorshajtókat ellenőrzik elsősorban a rendőrök.</p>

A TISPOL Operational Group éves ellenőrzési terve alapján az „European Operation Speed” közlekedésbiztonsági kampány európai szintű végrehajtása során május 27-én, 28-án, és 29-én főként a sebesség határokat túllépő vezetőkre irányul a figyelem. A tapasztalatok szerint a szabályszegő járművek vezetőivel szemben a figyelmeztetés nem elégséges, ezért elsősorban a helyszíni bírságolás, vagy a szabálysértési feljelentés nagyobb visszatartó erővel bír. Az akció során a gépjárművek műszaki állapotát is ellenőrzik a rendőrök a Nemzeti Közlekedési Hatóság szakembereivel.

A három napos fokozott ellenőrzés Borsod-Abaúj-Zemplén Megyében elsősorban az M3-M30-as autópályán, a főútvonalakon (3, 26, 25, 27, 35, 37, 38) és lakott területen belüli útszakaszokon várható.  

Az ellenőrzés fő feladatai:

Az akció végrehajtása során a rendőrök alapvetően a megengedett legnagyobb sebességet túllépő járművekre fordítanak kiemelt figyelmet. Ennek oka, hogy a sebességtúllépés Magyarországon a legelterjedtebb szabálysértés és a legfőbb baleseti ok, melynek szerepe – a biztonsági öv használata mellett – elsődleges a halálos, illetve a súlyos sérülések bekövetkezésében. Azon járművezetők, akik felelőtlenül gyorsan hajtanak, magukat, utasaikat és a többi közlekedőt is fokozott veszélynek teszik ki, esetenként feldolgozhatatlan fájdalmat okozva az általuk okozott balesetek áldozatainak és hozzátartozóiknak. A rendőrség többek között azért dolgozott eddig is és a jövőben is mindent megtesz annak érdekében, hogy az értelmetlen halál és a sérülések kockázata mérséklődjön, és az úton lévők biztonságban elérhessék úti céljukat. A nemzetközi kampány idején a rendőrség valamennyi hagyományos és fix (automata) sebességmérő műszerét működteti.

B-A-Z. MRFK: Kommunikációs Iroda

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!