BOON Sziréna

2010.04.27. 19:02

Szakszerű és jogszerű volt a rendőri fegyverhasználat Csobaj községben

<p>Csobaj - Családi veszekedéshez kértek rendőri segítséget Csobajon. A hatósági intézkedés során a rendőr kénytelen volt fegyverét használni.</p>

A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Csobaj községbe rendőri segítséget kértek április 27-én a délutáni órákban. Az elsődleges információk szerint egy idős férfi erőszakos fenyegetésével veszélyeztette családtagjainak testi épségét. A helyszínre kiérkező körzeti megbízottra szintén rátámadt a vasvillával felfegyverkezett 70 éves férfi.

A körzeti megbízott a szolgálati szabályzatot és az arányosságot betartva először felszólította a támadólag fellépő férfit, hogy álljon el cselekedetétől, s mivel a szóbeli figyelmeztetés hatástalan maradt a rendőr gázsprayt használt, ami szintén nem érte el a célját. Ezt követően figyelmeztető lövést adott le a körzeti megbízott, ami újfent nem késztette megállásra, az intézkedő rendőrre támadó férfit. Ezért a körzeti megbízott célzott lövést adott le, amelynek következtében a 70 éves férfi a lábán megsérült. Az ily módon megfékezett támadót a mentőszolgálat munkatársai szállították kórházba.

Az elsődleges parancsnoki vizsgálat megállapította, hogy az intézkedő körzeti megbízott szakszerűen, jogszerűen és arányosan járt el.

A Csobaj községbe megérkező rendőri erőknek nem kellett intézkedniük, a település közbiztonságát nem veszélyeztetik további incidensek. A rendőrség azonban a szükséges ideig visszatérő ellenőrzéseket hajt végre a községben.

Az ügy további vizsgálatát a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Nyomozóügyészség folytatja - tájékoztatta a Borsod Online-t Dobi Tamás, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Kommunikációs Iroda munkatársa


Lábon lőtt a rendőr egy 70 éves, vasvillával támadó férfit Csobajon

fuggetlen | 2010.04.27 19:06

Csobaj - Fegyvert kellett használnia a Borsod megyei Csobajon egy rendőrnek, akit egy családi veszekedéshez hívtak kedden délután. Egy 70 éves férfi vasvillával támadt a körzeti megbízottra, aki először figyelmeztető lövést adott le, majd egy célzottat - az idős ember a lábán sérült meg, kórházba vitték. A rendőrség szerint jogszerű volt a fegyverhasználat.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!