BOON Sziréna

2010.04.07. 18:06

Rossz tréfa – négy köbméter tűzifából egy

<p>Mezőkövesd - Egy reggeli közúti ellenőrzés segítette a rendőröket, hogy az esti órákban elfoghassák azokat a csalókat, akik egy idős embert tévesztettek meg.</p>

A kivetett Közbiztonsági Háló körbeért

A napokban a Mezőkövesdi Rendőrkapitányság járőrei a Közbiztonsági Háló akciósorozat keretében a délelőtti órákban közúti ellenőrzést hajtottak végre a város közútjain. Ettől függetlenül a délutáni órákban bejelentés érkezett a kapitányság ügyeletére, hogy egy idős mezőkövesdi férfit megtévesztettek. Egy nő és egy férfi ugyanis eladott a sértettnek négy köbméter fát, amiről később kiderült, hogy csak a negyede. A csalók azt állították az idős nyugdíjasnak, hogy akciós áron eladnak neki négy köbméter tűzifát 60 000 forintért, de csak 18 000 forint értékben hagytak ott egy köbméternyi fát az udvaron.

A sértett szomszédai azonban észrevették a csalást, és azonnal értesítették a rendőrséget. A segítőkész ismerősök jó személyleírást adtak az elkövetőkről, sőt az általuk használt személygépkocsiról is. A rendőrök a kapott információk alapján egyezést találtak a reggeli ellenőrzések során igazoltatott egyik járművel és utasaival.

A nyomozók a közúti ellenőrzéskor rögzített adatok alapján elfogták a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható tetteseket. A Mezőkövesdi Rendőrkapitányság csalás miatt folytat eljárást egy tardonai férfi és egy kazincbarcikai nővel szemben - tájékoztatta portálunkat Dobi Tamás, a B.-A.-Z. Megyei Rendőr-főkapitányság Kommunikációs Iroda munkatársa.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!