BOON Sziréna

2010.04.22. 17:44

Nem mindig az ártatlan marad alul

<p>Miskolc - Az érme másik oldala: folyamatosan piszkálta társait a megvert kisfiú.</p>

Korábban egy sajtótájékoztatón elhangzottak alapján azt írtuk: egy miskolci általános iskola egyik ötödikes tanulója brutálisan megverte osztálytársát, Botondot, egy radius-hiánnyal született fiút. A gyerek édesanyja elmondta: fiát részben fogyatékossága miatt folyamatosan vegzálják a többiek, múlt pénteken azonban elfogyott a türelme és visszaszólt, mire egyik osztálytársa a szünetben eszméletvesztésig rugdosta.

Megkereste szerkesztőségünket az iskolai alapítvány kuratóriumának egyik tagja, és olyan részletekkel egészítette ki a történetet, melyek más megvilágításba helyezhetik azt. A szerkesztőségünkbe eljuttatott levélből kiderül: „A radius-hiánnyal született, így fizikumában valóban gyengébb diákot az előző év második félévében íratta ebbe az iskolába az anyukája. (...) Az osztálytársak és szüleik elmondása alapján ez a fiúcska odakerülése óta fogdossa-piszkálja a lányokat, csúfolja a fiúkat, viselkedésével, magatartásával folyamatos problémák okozója az osztályban. A szülők egyszer már aláírást is gyűjtöttek annak érdekében, hogy ezt a gyereket távolítsák el az osztályból.

Ezt lényegében megerősítette Kascsák Ferenc, a kérdéses iskola igazgatója is, aki elmondta: Botond még csak ötödikes, de már a harmadik általános iskolába jár, és szinte folyamatosan voltak vele magatartásbeli problémák, melyek miatt az osztálytársak szülei valóban gyűjtöttek aláírásokat is. Az őt bántalmazó fiúnak jelentős fegyelmi vétségei nem voltak, a mostani incidens azonban túlmutat egy szokásos iskolai csetepatén: átlépett egy határt, ami miatt felelősségre vonták. Kascsák Ferenc a gyerekek elmondása alapján úgy tudja, Botond pénteken is folyamatosan piszkálta az osztálytársait – nem csak azt, aki végül megverte, hanem másokat is. Óra után a két fiú újra összeakaszkodott, aminek az lett a vége, hogy Botond a földre került. A napközis tanár szétválasztotta a két gyereket, és Kascsák Ferenchez kísérte. Az igazgató kivizsgálta az esetet, majd megkérte rá a napközis kollégáját, hogy – tekintettel a kisfiú speciális helyzetére – értesítse a Botond édesanyját, hátha orvoshoz szeretné vinni a fiát. Kascsák Ferenc elmondta még: a két gyerek a saját lábán ment be az irodájába, összefüggően el tudta mondani, mi történt, így úgy ítélte meg, egyik fiú sérülései sem indokolják, hogy orvost vagy mentőt hívjanak hozzájuk. Ezt követően az igazgató az osztálynaplóban lévő telefonszámon felhívta a bántalmazó gyerek szüleit, akik meg is jelentek az iskolában.

ÉM-SZP


Verés egy miskolci iskolában

eszak | 2010.04.19 14:54

Miskolc - A Miskolci Rendőrkapitányság feljelentés-kiegészítés keretein belül vizsgálatot folytat egy gyermekkorú személy ellen, aki alaposan gyanúsítható azzal, hogy bántalmazta egy hasonló korú társát az iskolában.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!