BOON Sziréna

2010.04.21. 17:20

Ne dőlj be! – Konzumálásból "utcai munka"

<p>Miskolc - Egy miskolci lánynak ismerőse megígérte, hogy Svájcban keres neki munkát. Mikor külhonba értek a lány azonban az utcán találta magát.</p>

A Miskolci Rendőrkapitányság zsarolás és üzletszerű kéjelgés elősegítése bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást a 30 éves B. T.-vel szemben. A miskolci férfi még 2009. novemberében azt állította ismerősének, hogy svájci, éjszakai bárokban tud úgynevezett konzumálási lehetőséget biztosítani számára. Amint kiértek a férfi bántalmazta lányt, és arra kényszerítette őt, hogy prostituáltként dolgozzon.

A 29 éves sértett a fenyegetések hatására kénytelen volt egy hónapon keresztül az utcán felkínálni szexuális szolgáltatásait. Az így keresett pénz javát fogva tartója elvette tőle. Majd éppen Magyarország felé tartottak, amikor B. T. saját hibájából közúti balesetet szenvedett, így ő Svájcban maradt a lány pedig vonattal utazott haza.

Ez év januárjában a férfi újra felkereste a korábban prostitúcióra kényszeríttet lányt, akit otthonában szinte szó nélkül azonnal bántalmazni kezdett, mondván új autója árát is meg kell keresnie. Az erőteljes fenyegetések hatására a lány újfent kiment a férfival Svájcba, ahol prostituáltként dolgozva újra jogtalan anyagi haszonhoz jutatta a gyanúsítottat.

A Miskolci Rendőrkapitányság nyomozói április 20-án itthon bűnügyi őrizetbe vették B.T.-t, a hatóság egyben előterjesztést tett előzetes letartóztatásának bíróság elrendelésére.

Információs háttér

A miskolci B. T. ezidáig öt alkalommal volt büntetve rablás, testi sértés, lopás és önbíráskodás miatt - tájékoztatta a Borsod Online-t Dobi Tamás, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Kommunikációs Iroda munkatársa.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!