BOON Sziréna

2010.04.12. 15:58

Még mindig: Kifeszített Közbiztonsági Háló - Borsod-Abaúj-Zemplén megyei adatok

<p>Miskolc - Az országos programhoz igazítottan úgymond kivetette hálóját a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság is. Az akciósorozat biztató eredményeket produkált az elmúlt héten is.</p>

Már az elmúlt évben komoly eredményeket elérő Közbiztonsági Háló program ebben az esztendőben is folytatódik. A tavalyihoz hasonló a mostani akciósorozat célkitűzése, azaz a rendőrség a társadalom által megfogalmazott elvárásokhoz igazodva biztosítsa a folyamatos közterületi jelenlétet, az állampolgári bejelentésekre történő gyors és hatékony reagálással, a jogsértések hatékony felderítésével javítsa az ország közbiztonságát és növelje a lakosság biztonságérzetét. 

A március elsején kezdődött Közbiztonsági Háló program jó visszhangra talált a lakosság körében. A megye egészét érintő három hónapos akció első eredményei biztatóak. A program természetesen a közlekedésbiztonság erősítésére is kiterjed. 

Zéró tolerancia, totális Háló

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság – a többi rendőri szervhez hasonlóan – széles körű elemzéseket hajtott végre a közterületi szolgálat hatékonyabb megerősítése érdekében. Az elért eredmények megóvása azonban csak összehangolt, együttes fellépéssel lehetséges. Ennek érdekében a megyei háló szövésében a rendőrökön kívül részt vesznek a polgárőr szervezetek, a társhatóságok munkatársai, közterület-felügyelők, természetvédelmi őrök, erdészek, hivatásos vadászok, mezőőrök, illetve a településőrök.

Borsod-Abaúj-Zemplén megyében is kedvezően alakultak a statisztikai adatok a „Közbiztonsági Háló” újratöltése óta.

Eredmények április 05 és április 11 között:

  • A sikeres elfogások száma meghaladta a 30-at, ebből 18 elkövetőt tetten értek, 12-vel szemben, pedig elfogató parancs volt érvényben.
  • A Háló különböző bűncselekmények elkövetésének gyanúja miatt 59 előállítást produkált, többek között ittas vezetés, igazoltatás megtagadása miatt.
  • Szabálysértési feljelentések száma: 354, többek között közlekedési szabálysértés miatt
  • A Közbiztonsági Hálón a vizsgált időszakban 31 ittas vezető akadt fenn, az elmúlt heti 18-al szemben.
  • Büntető feljelentések száma: 19.
  • Helyszíni bírságot 287 érintettel szemben több mint három millió forint értékben szabott ki a hatóság.
  • Az igazoltatások száma pedig elérte 2856-ot!

Az ellenőrzések során a végrehajtó állomány kiemelt figyelmet fordított arra, hogy gátat szabjon a lakosságot irritáló és félelemben tartó egyre erőszakosabb garázda jellegű, illetve a vagyonelleni bűncselekmények elkövetésének. Az elmúlt héten 474 fokozott ellenőrzést és 9 átfogó közlekedésrendészeti ellenőrzést hajtottak végre Borsod-Abaúj-Zemplén megyében a rendőrök. Az április 04-e és április 11-e közötti időszakban 735 rendőr 3000 munkaórában teljesített szolgálatot.

Az elsődleges rendőrségi tapasztalatokból leszűrhető, hogy Borsod-Abaúj-Zemplén megye egész területén csökkent a jogsértő cselekmények száma a közbiztonság javulása tapasztalható, az állampolgárok, pedig nagyobb bizalommal fordulnak a rendőrség felé.

- B-A-Z. MRFK: Kommunikációs Iroda  -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!