BOON Sziréna

2010.04.12. 14:01

Akciócsoport ellenőrzi a mozgáskorlátozott igazolványok használatát Miskolcon

<p>Miskolc - Folyamatos ellenőrzéseket végző akciócsoportot hozott létre a Miskolci Rendőrkapitányság és a megyeszékhely parkolóit üzemeltető Régió Park Miskolc Kft. Az együttműködés során kiemelt figyelmet fordítanak a mozgáskorlátozott parkolási igazolványok rendeltetésszerű használatának ellenőrzésére, a szabálytalankodókat pedig feljelentik.</p>

A tavaly létrehozott, úgynevezett "parkoló-kommandó" komoly eredményeket tudhat maga mögött - közölte a Független Hírügynökséggel Dobi Tamás, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendõr-fõkapitányság kommunikációs munkatársa. Hozzátette: az akciók eddigi tapasztalatai azt mutatják: a gépjármûvezetõk közül többen - jogszabálysértõ módon - továbbra sem veszik figyelembe, hogy a mozgáskorlátozottaknak fenntartott parkolóhelyek jogtalan használatával a ténylegesen rászorultak elõl foglalják el a helyet. A szervezett ellenõrzések célja az ilyen típusú visszaélések visszaszorítása. Az eddig feltárt jogsértések a legtöbb esetben valódi, érvényes kártyákkal történtek. Vagyis az igazolványt nem az arra jogosult személy szállítására használják fel, hanem más használja ki a dokumentum által nyújtott parkolási lehetõséget, amivel közokirattal való visszaélés bûncselekményét valósítja meg.

A múlt héten Miskolcon tartott közös akció során fél tucat esetben indított eljárást a rendõrség közokirat hamisítás bûntettének megalapozott gyanúja miatt. Az elkövetõk minden esetben jogosulatlanul használták a mozgáskorlátozottak részére kiállított parkolási igazolványt. A rendõrségi tapasztalatok szerint a sorozatos ellenõrzések eredményeként csökkent a visszaélések száma ezen a területen - tudatta a szóvivõ.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!