BOON Sziréna

2010.04.27. 21:22

A bíróság nem bocsájthat meg, mint az apai szív

<p>Mezőkeresztes, Miskolc - Akár tizenöt év fegyházra is ítélheti bíróság azt a 27 éves mezőkeresztesi férfit, aki egy esztendővel ez előtt szóváltást követően konyhai késsel mellkason szúrta édesapját. A fiú ellen emberölés kísérlete miatt emeletek vádat. Tettének elkövetése óta előzetes letartóztatásban van.</p>

A B.-A.-Z. Megyei Bíróságdr. Szabó József vezette bírói tanácsa elé is bilincsben vezették a minap a vádlottat. A perirat szerint a szakértők alkoholistának tekintik a fiút, aki külön élt apjától. Az apa édesanyjával lakott és lakik együtt. A fiatalember rokkantnyugdíjának egy részét nagyanyja kezelte. A vérrel pecsételt nap reggelén pénzt kérni ment nagyanyja lakására, ahol éppen reggelizett apja és nagyanyja is.

Beismerés majd tagadás

A vita lényegében a pénz miatt robbant ki. Lökdösődés lett a hangoskodás vége, majd a fiú apja mormogva a szobába ment, de fia hallotta szitkozódásait, ezért konyhakéssel a kezében utána ment és egy alkalommal, közepes erővel apja mellkasába döfte a pengét. Szerencsére közvetlen életveszély nem keletkezett. A szúrás iránya és ereje alapján azonban akár a halálokozás is bekövetkezhetett volna. A fiatalember a nyomozás során beismerte, hogy szándékosan szúrt.

Megbocsájtott az apa

Később azonban már tagadta a döfést. Azt mondta, hogy késsel kezében ment szobába és valamilyen autózaj miatt kinézett az ablakon. Amikor visszafordult, a kezébe tartott késbe beleesett apja. Akkor keletkezett szúrt sérülése. Időközben egyébként apa és fia kibékültek, és a szülő megbocsájtott fiának. Büntetőjogi szempontból azonban a szúrás nem tartozik a bocsánatos bűn kategóriájába. Legfeljebb a büntetés kiszabásakor mérlegelheti a bíróság a vádlott javára a sértett, az apa bocsánatát. A bíróság még további szakértő vizsgálatok eredményre várva elnapolta a tárgyalást, ami júniusban folytatódik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!