BOON Sziréna

2010.03.09. 21:38

Megkezdődött az évszázad pere Miskolcon

<p>Miskolc – Három napos vádismertetéssel vette kezdetét a B.-A.-Z. Megyei Bíróság dr. Horváth Mária vezette bírói tanács elé került monstre büntető ügy.</p>

Azért kellett a bíróság épületen kívüli helyre - az ITC több száz főt befogadó nagytermébe - költöznie a taláros testületnek, mert egy időben 202 vádlottnak, több mint hatvan védőnek, az ügyésznek és a taláros testületnek jelen kell lennie a csütörtökig tartó vádismertetéskor, majd a per végén az ítélethirdetéskor. A többi tárgyalás már a megyei bíróságon lesz az idézett vádlottak és tanúk jelenlétében.

Szocpol támogatás csalárd módon

A vád tavaly szeptemberi benyújtásakor dr. Friedmanszky Zoltán, a Miskolci Nyomozó Ügyészég vezetője úgy fogalmazott. hogy „A magyar igazságszolgáltatás felszabadulás óta eltelt időszakában megyénkben elkövetett bűncselekményei sorában az évszázad bűnesetének nevezhető a taktaközi szocpol csalásos lakásépítési ügyeként elhíresült bűncselekménysor”. Nem kevesebb, mint ezeregyszáz év börtön lebeg összességében annak a perbe fogott személynek a feje fölött.

Építőhatósági köztisztviselőket, tervezőmérnököket, pénzintézeti alkalmazottakat, ügyvédeket és építtetőket fogtak perbe, mert az állami szociálpolitikai támogatás csalárd módon történt igénybevételével, hivatalnokok megvesztegetésével és közreműködésével közel félmilliárd forint kárt okoztak az államnak.

Bűnszövetségben, üzletszerűen

Az ügylethez csupán szinte nevüket adó szocpol támogatás igénybevételére jogosult személyek, az építtetők öt évig terjedő börtönnel sújthatók bűnösség megállapítása esetén. A köztisztviselők, a földhivatali dolgozók és banki alkalmazottak, pedig akár tizenöt évre is rács mögé kerülhetnek halmazati büntetésként, merthogy a vád szerint folytatólagosan, bűnszövetségben, üzletszerűen követték el a terhükre rótt bűncselekményt.


Elkezdődött a taktaközi szocpolcsalás pere

fuggetlen | 2010.03.09 14:40

Miskolc - Elkezdődött kedden Miskolcon a Taktaközben történt szocpolcsalások bírósági pere. Az ügynek több mint kétszáz vádlottja van. A bíróságon nincs akkora tárgyalóterem, ahol mind elfértek volna, ezért egy irodaház konferenciatermét bérelték ki.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!