BOON Sziréna

2010.03.09. 18:11

Elfogásakor is hamisította a DVD-ket

<p>Hort, Miskolc - Több száz hamis DVD-t vitt volna eladni egy horti férfi, amikor a lakásától nem messze elkapták őt a vámosok. A férfi interneten árulta a hamisítványokat.</p>

 

Ez tűnt fel a vámosoknak, akik nyomozni kezdtek a hirdetés feladója után. A 32 éves férfit akkor érték tetten, amikor eladásra vitte a vevőkhöz áruját.

A férfi lakásán házkutatást tartottak a vámosok, akik lefoglalták a hirdetésben szereplő mobil telefont, valamint a hamisításhoz használt számítógépet a hozzá tartozó adathordozókkal együtt. A számítógépen akkor is éppen egy filmet töltött le a férfi. A házkutatáskor a pénzügyőrök 7 darab fémládában, több, mint 2 ezer illegálisan másolt DVD-t is találtak. Ezeket szintén lefoglalták.

Az előzetes becslések szerint a hamisított DVD-k elkövetési értéke meghaladja a 4 és fél millió forintot. A férfi ellen szerzői vagy szerzői joghoz kapcsolódó jogok megsértése bűncselekmény miatt indítottak eljárást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!