BOON Sziréna

2010.03.16. 13:28

A Totális Lyukóvölgy akció eredményei

<p>Miskolc - Sikeres és eredményes volt a Miskolci Rendőrkapitányság totális akciója, amely a Lyukóvölgy közbiztonságának helyreállítását célozta meg.</p>

Állampolgári igények és szakmai megfontolások támasztották alá azt a totális akciót, amely jelentős rendőri erőket mozgósított. A demonstratív ellenőrzési sorozatot többek között az indokolta, hogy az utóbbi időszakban megemelkedett az adott területen a lakosságot közvetlenül érintő bűncselekmények száma, például hétvégi ház feltörések, falopások, köztisztasági szabálysértések. Továbbá a területi adottságok miatt úgymond ideális búvóhelye a bűncselekményt elkövető és körzött személyeknek.

Ehhez igazodott a Vasgyári Rendőrőrs által koordinált és irányított fokozott ellenőrzés célja meggátolni a hétvégi házak feltörését, megóvni természeti kincseinket, megfékezni az illegális fakitermeléssel okozott természetkárosítást.

A probléma teljes körű megoldása érdekében a rendőrség a társszervek bevonásával hajtotta végre az akciót. Így a Polgárőrség, a Városőrség, és a Mezőőri szolgálatok munkatársai is aktív szerepet vállaltak. A totális akció sikerét támogatták még a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Forgalomellenőrző Alosztály quados járőrei, illetve a Miskolci Rendőrkapitányság Kutyás Járőr Csoportja, továbbá kiemelt feladatot kaptak a megyei Bevetési Szolgálat kommandósai.

A totális Lyukóvölgy akció összegzett eredménye:
●       Összesen 442 rendőri intézkedés történt március 8. és 14. között.
●       A különböző járműveket és azok vezetőit 248 alkalommal vontak ellenőrzés alá, így sikerült négy ittas vezetőt kiszűrni, akiktől a helyszínen elvették a jogosítványukat egyben szabálysértési eljárás indult velük szemben.
●       Többek között köztisztasági szabálysértés, vagy a KRESZ különböző szabályainak megsértése miatt 114 feljelentéssel éltek a rendőrök, illetve 54 bírságot szabtak ki.
●       Mindösszesen 13 férfit bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt állítottak elő a Vasgyári Rendőrőrsre.
●       Három körözött férfit sikerült kézre keríteni, akikkel szemben a Miskolci Rendőrkapitányság, illetve a bíróság adott ki elfogató parancsot.
●       Egy lopott kerékpár, pedig visszakerült jogos tulajdonosához, illetve kóbor ebek tekintetében is tett intézkedéseket a rendőrség.
 
„Állandó jelenlétünk eddig is biztosítva volt a Lyukóvölgyben, azonban az ilyen jellegű akciók a lakosságban is bizonyítják azon szándékunkat, hogy megerősítsük és megtartsuk a városrész közbiztonságát. 

A tapasztalatok azt mutatják, hogy pozitívan és támogatóan álltak törekvéseinkhez a környéken élők, éppen ezért szükség szerint újra és újra el tudjuk és el is fogjuk indítani a totális ellenőrző akciónkat a közeljövőben is, sőt hamarosan hiszen a MI Rendőrségünk Önökért dolgozik – mondta Soltész Csaba r. százados a Miskolci Rendőrkapitányság Vasgyári Rendőrőrs parancsnoka.

A Miskolci Rendőrkapitányság tájékoztatása alapján: MRFK Kommunikációs Iroda


Totális Lyukóvölgy akció

boon | 2010.03.11 14:32

Miskolc-Lyukóvölgy - Sikeres és eredményes a Miskolci Rendőrkapitányság totális akciója, amely a Lyukóvölgy közbiztonságának helyreállítását célozta meg.


Üzenet a gettóból

boon | 2010.03.08 17:07

Miskolc-Lyukóbánya – A borsodi megyeszékhelytől alig 10 kilométerre utazok a tavaszi Napfényben. Az idillt egy tábla töri meg: a Miskolc vége táblára valaki festékfújóval "Getto"-t írt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!