BOON Sziréna

2010.02.02. 11:10

Paneltűz eset: Elfogadták az elfogultságot

<p>Budapest, Miskolc - Az ORFK megkapta a miskolci paneltűzzel kapcsolatos nyomozás elfogultsági indítványát és döntöttek.</p>

A B.-A.-Z. Megyei Rendőr-főkapitányság a halálos miskolci paneltűzként ismertté vált esemény kapcsán indult nyomozás folytatásának elfogultság miatti áthelyezését indítványozó iratait az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) tanulmányozta. Enenk alapján az a döntés született, hogy az elfogultság a felterjesztésben megfogalmazottak szerint fennállhat - nyilatkozta az Észak-Magyarországnak hétfőn Bényi Mónika, az ORFK szóvivője. Ezért - mint megtudtuk - a nyomozás lefolytatására a Heves Megyei Rendőr-főkapitányságot jelölte ki az országos rendőr-főkapitány.

Mint arról lapunk és portálunk is részletesen beszámolt és a fejlemények alapján folyamatosan tudósítunk, tavaly augusztusban három ember életét követelő lakástűz keletkezett a Miskolcon az Avasi lakótelep egyik tíz emeletes lakótömbjében. A károsultak fellebbezést jelentettek be az elsőfokú tűzvizsgálat határozata ellen. A megyei rendőr-főkapitányság pedig ismeretlen elkövető ellen indított nyomozást. Gyanúsítás azonban nem történt. A nyomozóhatóság pedig nemrég elfogultságot jelentett be.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!