BOON Sziréna

2010.02.18. 13:31

Négy kutya marcangolta az őrt

<p>Miskolc - Hosszú műtétsorozat vár arra a férfire, akit összemarcangoltak a kutyák munkája közben egy telephelyen.</p>

Súlyos kutyatámadásra került sor egy Szirmabesenyő melletti egyik cég telephelyén még február első napjaiban. A marcangolásról közleményt nem adtak ki a hatóságok és a cég sem. Az Észak-Magyarország tudomására jutott információ alapján jártunk utána a megrázó, vérrel pecsételt történetnek. A B.-A.-Z. Megyei Rendőr-főkapitányság kommunikációs iroda vezetője, dr. Gaskó Bertalan alezredes érdeklődésünkre megerősítette, hogy valóban megtörtént az este. A telephelyen dolgozó biztonsági cég őre kutyákkal is védeni akarta a területet, ezért négy ebet vittek oda. Két-három hét szoktatás után úgy gondolták, hogy a kutyákat is bevonhatják az őrzésbe. Csakhogy az egyik eb megtámadta és a földre döntötte a férfit. Ekkor azonban már a többi (három) kutya is falkaszerűen nekiesett és test szerte összeharapták. Kórházba kellett szállítani a súlyosan sérült férfit. A kutyákat pedig lefoglalta a rendőrség. Az ügyben foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés miatt indult nyomozás.

A munkáltatón múlhat a megítélés

Lapunk az összeharapdált férfi nyomára bukkant, de a férfi azt üzente: nem kívánja megosztani a nyilvánossággal a történteket. Azt nem mondta, hogy ő döntött úgy, vagy munkáltatójával egyeztetett a hallgatásról. Megkerestük az Országos Munkavédelmi és Munkaügyi Főfelügyelőség Észak-magyarországi Munkavédelmi Felügyelősége régióigazgatóját, Solymosi Jánost is . Mint megtudtuk, értesültek az esetről, de munkatársaik nem jártak a helyszínen. A munkáltatónak kötelessége haladéktalanul bejelenteni a munkabalesetet, amennyiben az halálos, súlyos vagy maradandó károsodással jár. Ha nem, akkor a következő hónap 8-áig kell beküldeniük a főfelügyelőségre a saját vizsgálati anyagukat a történtekről. Feltételezik, hogy a munkavédelmi törvényben meghatározott súlyos sérülést nem érte el a marcangolás. Azt sem tudják, hogy a sérült őr egyéni vállalkozóként, vagy alkalmazottként végezte-e tevékenységét. A főfelügyelőség ugyanis a szervezett munkavégzés során keletkezett munkabalesetek vizsgálatával foglalkozik. Egyelőre ezért nincsenek konkrét adataik az üggyel kapcsolatban. Az azonban bizonyos, hogy ilyen durva kutyamarcangolási ügy még nem volt megyénkben.

A kórháztól kapott tájékoztatás szerint a férfi a marcangolás óta, jelenleg is kórházban fekszik és kezelésre szoruló sebesüléssel látják el. További műtétsorozatot hajtanak végre rajta.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!