BOON Sziréna

2010.02.19. 07:43

Nemesbikki ügy: ítélet született

<p>Miskolc - Feltételes szabadlábra került a marcangolós kutyái miatt megvádolt nemesbikki férfi.</p>

Az ügyészség által módosított vád alapján gondatlan emberölés miatt mondta ki bűnösnek az egy esztendeje Nemesbikken történt tragikus kimenetelű kutyamarcangolásos ügy 60 esztendős vádlottját csütörtökön a bíróság. A férfi kutyái a háza közelében lévő focipályán halálra marcangoltak egy kisgyereket.

A B.-A.-Z. Megyei Bíróság dr. Szabó József vezette bírói tanácsa előtt folyó perben előbb különös kegyetlenséggel, tizennegyedik életévét be nem töltött személy ellen, több személy életét veszélyeztetve elkövetett emberölés miatt emeltek vádat. De a tárgyalássorozat végén a tanúvallomások és tárgyi bizonyítékok nyomán módosított a megyei főügyészség ügyésze. Nem volt ugyanis bizonyítható, hogy a több mint egy tucat kutya gazdája szándékosan sérülést akart volna okozni a gyereknek. Sőt a többi ott játszó gyermek arról is beszámolt, hogy előbb a kutyák gazdáját csúfolták és kötekedtek vele, majd az ebeket ingerelték. Bottal a torkukba nyúltak és szemüket piszkálták az állatoknak. Erre indulhatott be aztán a kutyák védekező ösztöne és falkában támadtak...

Forrás: Észak-Magyarország

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!