BOON Sziréna

2010.02.04. 09:37

Életfogytiglan is börtönben maradhat az ózdi kettős gyilkos - elkészült a vádirat

<p>Miskolc, Ózd - Akár életfogytiglani börtönt is kaphat az 2008 szeptemberében történt ózdi kettõs gyilkosság vádlottja, akinek ügyében februárban készült el a vádirat. A gyilkos egy tartozás miatt lõtt agyon egy ózdi vállalkozót és végzett annak 10 éves kislányával is.</p>

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Fõügyészség február elsején nyújtotta be a vádiratot a 25 éves férfi ügyében - közölte a Független Hírügynökséggel Martossy György, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Fõügyészség szóvivõje. A vád: " elõre kitervelten, több emberen, aljas indokból és célból, részben 14. életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés bûntette."

A vádirat szerint a férfi jól ismerte késõbbi áldozatát. 2007 végén 3 millió forintos kölcsönt kapott tõle, de azt nem fizette vissza idõre. A vállalkozó folyamatosan kereste õt a pénz miatt, de mivel fizetni nem tudott neki, úgy határozott, hogy megöli. Elõre kitervelte a gyilkosságot, amihez 2008 nyarán Budapesten vásárolt kispuskát és 50 lõszert.

A férfi végül 2008 szeptemberében egy gyártelepre csalta hitelezõjét azzal az ürüggyel, hogy szeretné megadni a csaknem 3 millió forintos tartozását. Pénz helyett azonban az 53 éves férfit a gyártelepen lelõtte A gyilkosság után vette észre, hogy a férfi 10 éves lánya az autóban várakozik. Õt is megölte. Mindkettõjüket közvetlen közelrõl, hátulról lõtte agyon. A halottak fejére zacskót húzott és azt dróttal rögzítette. A kislány holtestét az Ózd melletti erdõben rejtette el, oda kocsival vitte a holttestet.

A férfi holttestét azonban nem tudta egyedül eltüntetni. Ezért barátnõjét és annak lánybarátját kérte meg, hogy segítsenek.. Mindkét lány 18 évnél fiatalabb. A holttestet végül az egyik lány segítségével bedobták a telepen lévõ vízgyûjtõ medencébe, amirõl azt hitték, hogy abban sav van. A puskát a másik lány eldobta Ózd határában, egy nádasban.

A férfi 10-15 évig terjedõ vagy életfogytig tartó fegyházat kaphat, ha elítélik. A két lány emberöléssel kapcsolatban elkövetett bûnpártolás miatt akár öt évre is büntethetõ.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!